04 / 05 / 2024

taşkömrü konut mağduriyeti

taşkömrü konut mağduriyeti

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Taş Kömürü havzasında bulunan taşınmazlarının hak sahiplerine satışı sırasında ortaya çıkan ecri misil bedellerinin yüksek olması nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetinin giderildiğini açıkladı. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm mağduriyeti: Kira yardımı verilmedi, 2013'ten beri evler yapılmadı! 

Gaziosmanpaşa’da 2013’te başlayan kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımı yapılan konutlar hala teslim edilmedi. İşte vatandaşların mağduriyeti...

İmar yasasına takılanlar 'Yapı kayıt mağduriyeti bitsin' diyor! İşte hükümetten beklentiler! 

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, yapı kayıt mağduriyeti ile ilgili hükümetten talep edilenleri tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları konuya ilişkin neler diyor? İşte mağdurların yorumları...

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

İzmir'deki deniz taşkını mağduru esnafların ödemeleri bu ay yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, deniz taşkını mağduru esnaflara yapılacak ödeme ile ilgili konuştu. Peki ödemeler ne zaman yapılacak? 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi, Financial Times'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi İngiliz Financial Times gazetesinde yer aldı.

Konut mağdurları mecliste!

Ev sahibi olma hayaliyle yola çıkan konut mağdurları yeni çözüm yolları arıyor. Konut mağdurları, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitti ve bazı görüşmeler gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan binlerce konut mağduruna müjde!

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İşte yüz binlerce konut mağdurunu yakından ilgilendiren o görüşmenin detayları...

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, konut mağdurlarının yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Mustafa Yeneroğlu, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Esenyurt konut mağdurları için sunulan teklif reddedildi!

Binlerce konut mağdurunun bulunduğu İstanbul Esenyurt’ta vatandaşların sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Esenyurt Belediyesi Meclisi’ne getirilen teklif, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ikinci kez kabul edilmedi.

Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Mart'ta sonlanması planlanan kısa çalışma ödeneği bir kez daha uzatılarak müjdeli haber paylaşılmıştı...

Mart ayına ait kısa çalışma ve işsizlik ödemeleri 5 Nisan'da hesaplara yatıyor!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mart ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödemelerinin 5 Nisan'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Konut mağdurları bir kez daha meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

taşkömrü konut mağduriyeti Haberi

taşkömrü konut mağduriyeti

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 14 Mayıs Pazartesi günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan Kanun Teklifinin 11 inci maddesi ile Taşkömürü Havzasında bulunan taşınmazların hak sahiplerine satışı sırasında ortaya çıkan yüksek ecri misil bedelleri nedeniyle mağdur olan 62 bin hak sabinin mağduriyetinin giderildiğini açıkladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre çıkarılacak yasadan 55 bin hak sahibinin yararlanacağını ve 200 milyon TL’nin Zonguldak’ta kalacağını belirten Çaturoğlu da şu bilgileri verdi; “Bilindiği üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonunda Taşkömürü Havzasında bulunan Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu illerinde tespit edilen 42.000 taşınmazın 62.000 hak sahibine satışının yapılabilmesi için 3303 sayılı Havza-i Fahmiye Kanunun ek 1’inci maddesinde 2015 yılında değişiklik yapılmış ve çalışmalara başlanmıştı. Ancak yapılan bu çalışmalar...