07 / 05 / 2024

tatile çıkmadan önce evde neler yapılmalı

tatile çıkmadan önce evde neler yapılmalı

Yaz mevsiminin gelmesi, okulların tatil olması ve uzayan resmi tatiller yazlık bölgelere olan talebi arttırıyor. Ancak uzmanlar bu konuda tatilcileri uyarıyor. Eve döndüğünüzde kötü sürprizlerle karşılaşmamak için bir takım önlemler almak gerekiyor.

Telefonunu yurt dışından getirenlere kötü haber geldi! Bu mesajı alanlar yandı! Binlerce kişi mağdur oldu! 

Telefonunu yurt dışından getirip de, harcın 20 bin liraya çıkmadan önce parasını yatıranlara kötü haber geldi. IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çalışma başlatıldı. İşte detaylar...

Son dakika: 1 litre benzin, motorin, LPG kaç TL? Akaryakıt alacaklar şimdi bakın! 

Araç sahipleri her gün yola çıkmadan önce akaryakıt fiyatları ile ilgili gelişmeleri araştırıyor. Peki 1 litre benzin, motorin, LPG kaç TL? İşte BP, Opet, Total, PO, Shell 28 Eylül 2023 fiyat listesi...

Benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarında son dakika! Şimdi il il yeni fiyatlara bakın! 

Arabası olan milyonlarca kişi, yola çıkmadan önce şehir şehir benzin, motorin ve LPG liyatlarındaki son durumu araştırıyor. İşte BP, Opet, Petrol Ofisi, Shell, Total 30 Ağustos 2023 fiyat listesi...

İstanbullular dikkat! Yola çıkmadan önce bakın! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle yarın bazı yolların trafiğe kapatılacağını açıkladı. İstanbullular dikkat! Yola çıkmadan önce bakın! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

Dövizi olanlar dikkat! Dolar, euro ve sterlinde son dakika gelişmesi!

Döviz kuru, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. Hem alışverişte hem de yatırım amaçlı döviz kullananlar evden çıkmadan önce arama motorlarında “Dolar kuru bugün kaç TL?” ve “Euro ve sterlin ne kadar?” araştırması yapıyor. İşte son dakika döviz fiyatları...

İstanbullular dikkat! Galata Köprüsü onarıma giriyor! Yola çıkmadan önce yeni güzergahlara bakın!

Yeni Galata Köprüsü’nda olası İstanbul depremine hazırlık kapsamında onarım çalışmaları başlayacak. 13 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 40 gün sürecek çalışmalar nedeniyle trafik akışı değişecek.

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu pek çok ilde sağanak yağış etkili olması beklenirken 5 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte o şehirler ve diğer detaylar...

Trafiğe çıkmadan önce hemen kontrol edin, aksi halde 8.190 TL ceza ödeyebilirsiniz!

Trafik ceza miktarları güncellendi, ehliyet sahipleri haberdar olmadığında 8 Bin 190 TL'lik ceza riskiyle karşılaşabilirler. Araç sahipleri güncellemeleri takip etmeli, aksi halde yüksek ceza alabilirler.

Araç kiralayacaklar dikkat! Erken rezervasyon yapın, yüzde 50 indirim fırsatını kaçırmayın!

Tatil planlarını kiralık araç ile yapacaklar için inanılmaz bir fırsat var. Eğer tatile çıkmadan önce erken rezervasyon yaparsanız ödeyeceğiniz fatura yarı yarıya azalıyor. Nasıl mı ? İşte detaylar.

Realme C55 Tanıtıldı: Uygun Fiyatı ve Özellikleri ile Rakiplerine Meydan Okuyor!

Realme, fiyat/performans açısından tercih edilen akıllı telefon serisine yeni bir üye ekledi. Realme C55 modeli, etkileyici özellikleriyle dikkat çekiyor. Uygun fiyatıyla kullanıcıların ilgisini çekmeyi hedefleyen Realme C55, Türkiye'de satışa çıkmadan önce merakla bekleniyor.

İstanbul'da yaşayanlar için uyarı: Bazı seferler iptal edildi. Yola çıkmadan önce lütfen güncel listeyle kontrol edin!

İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle deniz seferleri etkilendi! Hangi seferlerin iptal edildiği ve ne zaman normale döneceği hakkında bilgiler burada...

Kiracılar dikkat! Kiraya çıkmadan önce bu raporu mutlaka isteyin!

Deprem felaketi sonrası konutların sağlamlığı daha fazla sorgulanıyor. Artık kiracılar eve çıkarken veya ev alacaklar satış sürecinde binanın risk tespit raporunu soruyor.

EYT'de 40 meslek grubu için askerlik ve doğum borçlanması dışında primi etkileyecek önemli detay

EYT çıkmadan önce eksik prim günlerinin tamamlanması ve borçlanmaların yapılması için SGK müdürlüklerinde hummalı çalışma devam ederken 40'tan fazla meslek için emekliliği öne çeken önemli bir detay daha var.

tatile çıkmadan önce evde neler yapılmalı Haberi

tatile çıkmadan önce evde neler yapılmalı

Yaz mevsiminin gelmesi ve okulların tatil edilmesiyle birlikte iş ve şehir hayatından uzaklaşmak isteyen vatandaşlar soluğu yazlık evlerde alıyor. Yazlık bölgelere olan talebin yoğunlaştığı şu günlerde resmi tatillerinde uzamasıyla yazlık bölgelerde yapılan tatil süreleri de uzuyor. Ancak uzmanlar uyarıyor; tatile çıkarken uzun bir aradan sonra eve dönüşte istenmeyecek kötü sürprizler ile karşılaşmamak için gerekli bir takım önlemler alınmalıdır. 


Uzmanlara göre tatil dönüşü olumsuz bir durumla karşılaşmamak için evlerin kapatılması sürecinde alınabilecek önlemlerin başında; hırsızlık, yangın, su baskını veya doğal felaketler geliyor. Konuyla ilgili uyarıda bulunan ERA Gayrimenkul Türkiye Kordinatörü Mustafa Baygan; yaz dönemlerinde uzayan tatil süreleriyle beraber özellikle büyük şehirlerde konutların uzun süre boş kaldığını ve gerekli önlemlerin alınmadığı durumlarda tatil dönüşü konut sahiplerinin istenmeyen sonuçlarla karşılaştıklarını belirtti. 


İşte başta hırsızlığa...