10 / 05 / 2024

Taurus AVM yabancı ortakları

Taurus AVM yabancı ortakları

Taurus AVM başarısını yabancı ortakları ile paylaştı. TAURUS Balgat AVM Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal Taurus AVM’yi başarılı bir sürecin sonuna getirdiklerini belirtti...

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de ortağıydı... Watergarden AVM yabancı bankanın oldu! 

Ortakları arasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin de yer aldığı Ataşehir’deki Watergarden Alışveriş Merkezi'nin tek sahibi Albaraka Türk Katılım bankası oldu.

AVM'lerde dövizle kiralama tartışması!

Geçtiğimiz hafta zam için harekete geçen AVM'ler şimdi de dövizli kiralamaya geçti. Türkiye genelinde organize bir şekilde hareket eden pek çok AVM, yabancı ve yüzde 50 yabancı ortaklı Türk markalara dövizle fatura kesiyor...

Türkiye'nin AVM karnesi!

AVM sektörü koronavirüs pandemisine rağmen büyüyor. Peki Türkiye'de kaç AVM var? 2021'de kaç yeni AVM açılacak? Ne kadar yatırım yapıldı? Ne kadarını yabancı yatırımcılar yaptı? İşte 10 soruda Türkiye'de AVM vakası...

Teknosa Ankara'daki 14. mağazasını Taurus AVM'de açtı!

Teknosa, Ankara Taurus AVM'de mağaza açtı. Bu mağaza ile Teknosa'nın Ankara'daki mağaza sayısı 14 oldu.

Süleyman Orakçıoğlu: AVM kiraları kapitülasyon haracı gibi!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğl kiralarda indirim yapmayan AVM'leri itidale davet etti. Orakçıoğlu, bu AVM'lerin tavrını, kapitülasyonlar döneminde haraç alan yabancılara benzetti.

Lüks pazarda caddelerin yerini AVM'ler alıyor!

Türkiye'de 7 milyar TL'ye ulaşan lüks pazarında caddelerin yerini AVM'ler alıyor. Bu tercihlerde ise yabancı müşterilerin payı büyük.

Turistler AVM'lere can simidi oldu!

Son iki yıldır zor günler geçiren perakende sektörüne "tax free" (KDV iade) satışları can simidi oldu. 2019 yılı tax free satışları Türkiye'de yüzde 28 büyüme gösterdi. Yabancıları çekmek için stratejiler geliştiren AVM'ler, 2020 yılına daha büyük hedeflerle girdi...

10 soruda Türkiye'de AVM vakası!

Ticari gayrimenkul sektörü gün geçtikçe büyüyor. Her yıl yeni alışveriş merkezleri açılıyor. Peki Türkiye'de kaç AVM var? 2020'de kaç yeni AVM açılacak? Ne kadar yatırım yapıldı? Ne kadarını yabancı yatırımcılar yaptı? İşte 10 soruda Türkiye'de AVM vakası...

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM’lere Asyalı ve Arap yatırımcılar talip!

Her türlü saldırıya rağmen ekonomisini ayakta tutmayı başaran Türkiye’ye yabancı yatırımcının da iştahı kabardı. Arap ve Asyalı yatırımcılar, bitmiş AVM’leri almak için görüşmelere hız verdi.

Yabancı yatırımcı rotasını Türkiye’ye çeviriyor!

Yabancı lojistik firmalarının yatırım rotalarını Türkiye’ye çevirmeye başladığı dönemde, ofis ve AVM kiralarında düşüş yaşanırken, AVM yatırım pazarının, piyasayı yönlendirecek alıcılar ile hareketleneceği öngörülüyor....

AVM yatırımcılarının gözü meydan ve caddelerde!

Yerli ve yabancı AVM yatırımcıları, şehir merkezlerinde yatırım yapmaya odaklandı. Merkezlerin yatırımcılar için cazip olduğunu söyleyen JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, meydan ve caddelerin yatırımcıların radarında olduğunu kaydetti.

Taurus AVM yabancı ortakları Haberi

Taurus AVM yabancı ortakları

TAURUS Balgat AVM Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Dal, 50 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olmasına karşın, mimarisi ve üstün teknoloji kullanımı ile konuklarını “yormayacak” şekilde tasarlanan Taurus AVM’yi başarılı bir sürecin sonuna getirdiklerini belirterek, “Bu eseri ziyaretçilere açılmadan önce tüm yabancı ortaklarımız görsün istedik” dedi.


Dal, açıklamasında, Ensari ailesi ve Taurus Investment Holdings’in proje yatırımını gerçekleştirdiği, yaklaşık 200 milyon avro yatırımla Ankara’nın AVM anlayışına renk katacak büyük bir projeyi halka açmaya hazırlandıklarını söyledi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramında birbirinden eğlenceli etkinliklerle halka kucak açacak AVM sayesinde Ankaralılar’a sadece bir AVM kazandırmakla kalmayıp bir yaşam merkezi inşa ettiklerini ifade eden Dal, “Başarılı bir yatırım sürecinin sonundayız. Bu eseri tüm yabancı ortaklarımız da görsün istedik” dedi.


Dal, ağırlıklı olarak Alman ve Amerikalı ortakların...