07 / 05 / 2024

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi 2/b araziler için ek süre

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi 2/b araziler için ek süre

İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu halde başvuru yapmayanlar, başvurup ödeme yapmayanlar ve taksit ödemelerini geciktirenlere ek süre tanınmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm tepkisi: 4,5 yılda kaç konut yenilendi belli değil!

İBB Meclisinde İBB'nin 2024 yılına ait mali bütçesi tartışmaya açıldı. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönüşüm ile ilgili tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Plana göre 2028’de enflasyonun yüzde 4,7’ye düşeceği öngörüldü.

Emeklilere AK Parti Başkanvekili'nden müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin TL mi oluyor? Hemen bakın!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, emekli maaşlarına yapılacak ara zammın detaylarını açıkladı ve bu konuda yapılan çalışmaların ne zaman başlayacağını ilk kez duyurdu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2023? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Çocuğu ilkokul ve liseye giden ailelere müjde! Başvuran bu kişilere 864 TL burs verilecek! Hemen bakın, kaçırmayın!

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında duyurduğu bilgiye göre, ilk ve ortaöğretimdeki burs miktarları artık 863 TL seviyesine yükseltildi. İşte ayrıntılar...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu! Numan Kurtulmuş kimdir?

Yeni kabinenin belirlenmesinden sonra TBMM Başkanı için oylamalar yapıldı ve TBMM Başkanı seçildi. Yeni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oldu. Peki Numan Kurtulmuş kimdir?

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

EYT’de artık sona saatler kala AK Parti’den ‘prim şartı’ iddialarına çok önemli yanıt!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasına artık neredeyse saatler kala, AK Parti cenahından, ‘prim şartı’ iddialarına yanıt geldi. TBMM’de yapılan komisyon çalışmasına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, günlerdir kamuoyunda dillendirilen bu iddia için ne

EYT’de bir müjde de İşverene! Kişi başı 500 TL destek geliyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na bugün sunuldu. Teklifle 2.5 milyon kişiye emeklilik yolu açılırken ayrıca işverenler için de sürpriz bir destek olacağı bildirildi.

EYT için net tarih az önce duyuruldu! İşte maaşların hesaplara yatacağı o tarih!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bu kez net tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT mensupları için hem düzenlemenin TBMM’ye geleceği tarihi hem de yaklaşık 2.5 milyon kişinin ilk maaşlarını alacakları tarihi duyurdu.

Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

Emekli ve memur maaş zammına ilişkin çalışmalar TBMM'de son sürat devam ederken, çalışmalar hakkında Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan açıklama geldi. Memur ve emekli maaş zamlarının maliyeti 260 milyar lira olacak.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi 2/b araziler için ek süre Haberi

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi 2/b araziler için ek süre

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'e 2/B arazileri için ek süre teklif etti.


İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu halde başvuru yapmayanlar, başvurup ödeme yapmayanlar ve taksit ödemelerini geciktirenlere ek süre tanınmasına ilişkin kanun teklifi verdi.


Hamzaçebi, '19.4.2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığı'na sundu. 


Teklif, 2/B arazilerinde hak sahibi olduğu halde süresinde başvuru yapmayanlara 6 ay, başvuru yaptığı halde ödeme yapmayanlar ile kalan taksit ödemesini geciktirenlere 1 yıl ek süre verilmesini içeriyor. 


Teklifin gerekçesinde, 2/B arazilerinin satışına ilişkin kanunun sorunları çözmede yeterli olmadığı ifade edildi. 4 Şubat 2013, 15 Mart 2013...