10 / 05 / 2024

tçmb deprem seferberliği

tçmb deprem seferberliği

30 Ekim’de İzmir’de meydana gelen depremde 114 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca bina çöktü, birçoğu hasar gördü. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, yaşanan bu süreç sonrasında sivil bir inisiyatif harekete geçirerek, “Depreme artık yeter” diyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeter artık' dedi: Doğu'da 5.7, Anadolu'da 6.2, Batı'da 6.4 büyüklüğünde deprem eşiği...

Son zamanlarda Türkiye beşik gibi sallanırken, vatandaşların deprem tedirginliği de gün geçtikçe artıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Yeter artık' dedi ve bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem beklemediği illeri peş peşe açıkladı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de deprem beklemediği yerleri peş peşe sıraladı. İşte o iller...

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem Dirençli İstanbul İçin Seferberlik" başlıklı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak inisiyatif aldıklarını belirterek, "Düzeni değiştiriyoruz. Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz" diye konuştu.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Türkiye Sigorta Birliği’nden ‘deprem bölgesi için’ önemli duyuru!

Depremin ardından kurum ve kuruluşlardan gelen ve bölgeyi çok yakından ilgilendiren açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye Sigorta Birliği Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin aldığı tavsiye kararlarını tek tek duyurdu.

Bebek maması, atkı, bere, eldiven ne varsa satılacak! E-ticaret üzerinden deprem yardımlaşma seferberliği yapılıyor

Türkiye'yi yasa boğan ve tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette  Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı.

Türk Telekom’dan deprem seferberliği! Hangi acil önlemler alındı? Bölgede yaşayanlar mutlaka okusun!

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, kamu ve özel bütün kuruluşlardan da bölgeye destek yağıyor. Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz sağlamak için seferber oldu.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye Sigorta Birliği 'depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz' çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigortalanma hızının artırılması gerektiğini belirterek, "Deprem, gerçekleştikten sonra değil, gerçekleşmeden önce önlem almamız gereken çok önemli bir gündem." ifadesini kullandı.

tçmb deprem seferberliği Haberi

tçmb deprem seferberliği

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) “Depreme artık yeter diyelim” sloganıyla sivil inisiyatif hayata geçirmeyi planlıyor. 

30 Ekim’de meydana 6.9’luk İzmir Depremi’nin ardından Türkiye’nin bir kez daha deprem konusunda topyekün atması gereken adımlar olduğu gündeme geldi. Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; çimentocular, sektörlerinin beton kalitesi için önemli yatırımlar yaptığına dikkat çekerken, yapı malzemelerinin satıldığı müteahhitlerin iş yapış şekillerinin de güvenceli hale getirilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Çimento sektörü ayrıca binaların kiralanmasından, satılmasına kadar tüm süreçlerde bulunan tarafların bir araya gelerek güvenliği sağlamak için adımlar atmasını, kamunun da buna öncülük etmesini istiyor.

TÇMB ve DÜNYA Gazetesi tarafından düzenlenen “Türkiye Ekonomisini İnşa Edenler” temalı Anadolu Buluşmaları’nın online panel serisinin ikincisi Kahramanmaraş ile yapıldı. Mena İletişim Ajans Başkanı Suat Özyaprak’ın moderatörlüğünde yapılan panele TÇMB Başkanı Dr. Tamer...