02 / 05 / 2024

Tebligat Tutanaklarının Onaylanması

Tebligat Tutanaklarının Onaylanması

Tebligat nedir? Tebligat tutanağı neden gönderilir, merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 5 maddelik kentsel dönüşüm önerisi!

2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm düzenlemesinden sonra 6 Şubat depremleri de dikkate alınarak yeni kentsel dönüşüm yasası yürürlüğe girdi. Ancak yeni yasanın onaylanmasının ardından tartışmalar devam etti. 

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

İstanbul'da taksiciler yüzde 65 zam talep etti! Zam kabul edilirse indi-bindi 115,5 TL olacak!

İstanbul'da taksi sahipleri taksimetre tarifelerine yüzde 65 zam için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Zammın onaylanması durumunda indi-bindi 115,5 TL olacak.

Fed tutanakları: Yetkililerin vurgusu, daha fazla faiz artışı yönünde!

Haziran ayına ait toplantı tutanaklarında, neredeyse tüm yetkililerin 2023'te faiz artışlarının devam edeceği beklentisi öne çıktı ve faizlerin artacağı yönünde bir beklenti belirtildi.

Altında ‘umutlu bekleyiş! ABD’de borç krizi altına yarayacak! Uzmanlar, altının zirve yapacağı o tarihi açıkladı!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam etse de gelecek dönemde yeniden ibrenin tersine döneceği belirtiliyor. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırıma işaret ediyor.

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarından geleceğe ilişkin çıkan faiz artışlarının devam edeceği mesajı ons altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Fed tutanaklarının etkisiyle bin 811 dolara kadar gerileyen altın böylece bu yılki bütün kazançlarını geri almış oldu.

SSK, Bağkur, 4C, EYT'liler bankalar keseyi açtı! Resmen aklınız şaşacak 7.500 TL geri ödemesiz para verecek! 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin onaylanması ile ilk etapta 2,5 milyonu aşkın kişi emekli olacak. Böylece emekli maaşı ile birlikte promosyon imkanı da tekrardan doğacak. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? işte detaylar...

Dolar ''mat'' oluyor! Altını roket gibi uçuracak rakam şimdi açıklandı! Görenler düğün bayram edecek!

Gram altın yeni yıla rekor seviyelerle girerken çarşamba gününden itibaren düşmeye abşladı.  Fed tutanaklarındaki şahin seyir doların değer kazanmasını sağlarken, altın fiyatları her ne kadar geriletse de dolar ''mat'' olacak...

Küresel piyasalara, ‘Fed’ morali!

Dün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantı tutanaklarını açıklamasının ardından küresel piyasalarda pozitif seyir hakim oldu.

Piyasaların beklediği haber geldi! Fed beklenen adımı atacak mı?

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed), son toplantısına ait tutanakları açıkladı. Toplantı tutanakları Fed'in politikasında yakın zamanda değişiklik öngörmediğini ortaya koydu.

Fed piyasaların beklediği açıklamayı 4 Ocak'ta yapacak

Fed politika faizini 50 baz puan artırdığı Aralık ayı toplantısına ait toplantı tutanakları açıklamasını öne çekti. Tutanaklardan bir sonraki aya ve yılın geneline ilişkin alınacak kararlar hakkında ipucu çıkması bekleniyor.

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira artışıyla ilgili yargıdan emsal karar çıktı! 

Antalya'da, yasal üst sınır olan yüzde 25 kira artışını kabul etmeyen konut sahibinin yaklaşık bir yıl önceki kontrat ile eş zamanlı imzalanan tahliye taahhütnamesine dayanarak yolladığı tebligat, kiracının eline geçmediği gerekçesiyle "usulsüz" kabul edildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Tebligat Tutanaklarının Onaylanması Haberi

Tebligat Tutanaklarının Onaylanması

Tebligat nedir?

Tebligat, bilgilendirme amaçlı hazırlanan belgelere deniyor. Tebligatlar kapsamında çalışma alanı sınırının belirlenmesinden önce ve sonrasında yapılacak bilgilendirme yazılarını içeriyor.


Tebligat tutanağı

Çalışma alanı sınırları belirlenirken hazır bulunan veya bulunamayan ilgililere tebligatla bilgi veriliyor. Bunun için kadastro teknisyenlerince tebligat tutanakları hazırlanıyor.


Tebligat tutanaklarının hazırlanması

Çalışma alanı sınırının tespiti sırasında hazır bulunmadıkları için gıyaplarında işlem yapılan belediye başkanlıkları ile köy veya mahalle muhtarlıklarına, çalışma alanı krokisinin örneği, gönderilecek bir yazı ile hazır bulunanlara ise orada bir tutanakla tebliğ ediliyor.


Köy veya mahalle muhtarlıklarında ilan ettirilen tebliğ veya ilanlarda, tebliğ ve ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde kadastro müdürlüğüne itiraz edebilecekleri de yer alıyor.


Tebligat tutanağı neden gönderilir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi tebligatlar, bir iş hakkında ilgilisini bilgilendirmek amaçlı, hukuki durum hakkında bilgi vermek için gönderiliyor.


Tebligat tutanaklarının onaylanması

Çalışma...