03 / 05 / 2024

tefe üfe oranında kira artışı

tefe üfe oranında kira artışı

Mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, Borçlar Kanunu gereğince Üretici Fiyat Endeksi oranlarına bağlı oluyor. Ev sahibi, kiracısına dönemin ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapamıyor. İşte ÜFE oranları Temmuz 2014...

Banka banka emekli promosyonları! Emekli promosyonları yüzde 166 oranında yükseldi...

Emekli promosyonları kamu bankalarında yükselince özel bankalarda da artışlar yaşandı. Bankalar adeta emeklileri için bir yarışa girmiş durumdalar. Buna göre, kamuda yüzde 166 özelde ise yüzde 40 oranında arttış yaşandığı kaydedildi.

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

Opel, elektrikli araç satışlarını yüzde 22 oranında artırdı...

Opel'in elektrikli araç satışlarını, geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 22 oranında artırdığı kaydedildi. 

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Çay ihracatı yılın 9 ayında yüzde 23 oranında arttı

Türkiye'den senenin dokuz ayında yapılan çay ihracatı, 2022 senesinin aynı dönemine göre gelirde yüzde 23 oranında yükseldi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da İspark ücretlerine yüzde 55 ile 57 oranında zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 3. oturumunda İspark'ın otopark ücret tarifelerine yüzde 57 oranında zam yaptığını açıkladı. İşte haberin tüm ayrıntıları...

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Böyle zam görülmedi! Tüm işçilerin maaşları yüzde 107.49 oranında artıyor

Ünlü üretici, tüm çalışan işçilerinin maaşlarına yüzde 107,49 oranında zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Toz şekere 3 ayda tam 9 defa zam geldi! Yüzde 29,7 oranında zamlandı! İşte güncel toz şeker fiyatları...

Türkşeker, mayıs ayından bugüne kadar şekere toplam 9 defa zam yaptı. Mayıs ayı başında KDV hariç kilogram fiyatı 18,5 Türk Lirası olan toz şeker, 14 Ağustos tarihinde ise 24 Türk Lirası’na çıkarak yüzde 30 oranında zamlanmış oldu.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere yüzde 31,92 oranında yeni zam müjdesi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 yılı Ocak ayında alacakları zam oranı kapsamında ilk veri geldi. TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı Temmuz ayı enflasyonu yüzde 9,49 oldu. Bu veri, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan enflasyon artışlarına göre maaş güncellemelerini içeriyor. İşte detaylar...

Sebze ve meyve fiyatlarına mazot darbesi: Fiyatları yüzde 20 oranında artacak!

Motorinin litresinin 26 TL seviyesinden 33 TL’ye kadar çıkmasının ardından, bu hafta itibarıyla yaş sebze ve meyve ile kuru gıda fiyatlarında en az yüzde 20 oranında artış olması bekleniyor. İşte detaylar.... 

İzmir'de suya yüzde 43 oranında zam!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, geçerli olmak üzere ağustos ayından itibaren suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapma kararı aldı.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

tefe üfe oranında kira artışı Haberi

tefe üfe oranında kira artışı

ÜFE oranları Temmuz 2014!

Mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, Borçlar Kanunu gereğince Üretici Fiyat Endeksi oranlarına bağlı oluyor. Ev sahibi, kiracısına dönemin ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapamıyor.


TÜİK tarafından yayınlanan Üretici Fiyat Endeksi oranlarına göre, Temmuz ayında yapılacak zam oranı yüzde 9,75 oranından yüksek olamıyor.


ÜFE oranları Temmuz 2014 verileri:

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranları 1 ay geriden açıklıyor. Haziran ayına ait veriler, Temmuz ayında açıklanıyor:


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Haziran 2014


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,06 arttı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,12, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,75 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,03 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya...