05 / 05 / 2024

tek parti döneminde satılan camiler

tek parti döneminde satılan camiler

1936 yılında Fatih Bab-ı Ali'de bulunan İbrahim Paşa Cami 247 metrekare arsasıyla 2.877 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Hırka-i Şerif'te Tahta Minare adında bir mescit 1.139 liraya satılacakmış.

Dizel, benzin ve LPG olarak satılan akaryakıtta tek fiyat dönemi geliyor! Fark kaldırılacak...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), dizel ve benzin olarak satılan akaryakıt için tek fiyat uygulamasına geçmeye hazırlanıyor.

1986-2023 döneminde yapılan özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), 1986-2023 döneminde yaptığı özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı. İşte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2023 Yılı Faaliyet Raporu'ndan derlenen o bilgiler...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

AK Parti düğmeye bastı! İstanbul’dan Anadolu’ya göç için harekete geçildi! Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat!

AK Parti, İstanbul başta olmak üzere her geçen gün nüfusuyla beraber kentsel problemleri de artan büyükşehirleri rahatlatmak amacıyla düğmeye bastı. İstanbul'da nüfus artışı, yoğun trafik ve betonlaşmayı engellemek isteyen AK Parti, strateji kurullarıyla özel projeler üretiyor. İşte detaylar...

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

Türkiye'de ağustosta işsizlik oranı tek haneye düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos 2022 işsizlik rakamlarını duyurdu. Açıklanan rapora göre; işsizlik oranı 0,4 puanlık azalış ile birlikte yüzde 9,6'ya gerileyerek tek haneye düştü. İşte detaylar…

İŞKUR açıkladı! En fazla iş ilanı olan meslekler hangileri? Tek tek açıklandı! Görenler hayrete düştü

İŞKUR'un verilerine göre 2022 yılı Ocak-Temmuz döneminde ise açık iş sayısı yüzde 41,3 arttı. Peki en fazla iş ilanı olan hangi meslekler? Kimler en çok hangi işi yapıyor? İŞKUR tek tek açıkladı. İşte detaylar...

Tek-Art İnşaat 2021 yılında ne kadar hasılat elde etti?

Tek-Art İnşaat tarafından yayınlanan finansal rapora göre, şirket 1 Ocak 2021- 31 Aralık 2021 döneminde 41 milyon 122 bin 80 TL hasılat elde etti.

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

KİPTAŞ gayrimenkullerini vakıflara mı sattı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı KİPTAŞ'ın AK Parti döneminde bazı gayrimenkullerin vakıf ve derneklere sattığı iddia edildi. 

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

tek parti döneminde satılan camiler Haberi

tek parti döneminde satılan camiler

Değeri     Pey parası

Lira   K.    Lira   K.

300   76     22   55 Kadırga  Şehsuvarbey Mahallesi'nde Bostan

                               Sk.'da 15/17 nolu ve 326 metre terbiindeki

                               arsanın tamamı.

2877  50     215  80   Babıali  Nallı Mescit Mahallesi'nde Acı

                              Musluk Sokak'ında 247,50 metre murabbaı sa-

                              hasında bulunan İbrahim Paşa Camii arsasının

                   ...