03 / 05 / 2024

Tek Tapuya Sahip İki Daire için Konut Kredisi Alınabilir mi

Tek Tapuya Sahip İki Daire için Konut Kredisi Alınabilir mi

Konut alımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, gayrimenkule ait tapu belgesidir. Özellikle, satın alınacak gayrimenkulün tapusundaki daire numarası ile satın alınacak daire numarasının aynı olmasına dikkat edilmelidir.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapu, birden çok kişinin gayrimenkulde hakkı olduğunu belirten bir tapu türüdür. Bu tür tapuda, herkesin hissesi bellidir. Hisseli tapuya sahip olan bazı kişiler başka birine satışının olup olmadığını merak ediyor. Peki hisseli tapu dışarıdan birine satılabilir mi?

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Lüks ve Konfor tek bünyede ortaya çıktı! Premium elektrikli sedan arayanlar BMW İ7 tam size göre! 

i7'nin tek bir şarjla 300 millik bir menzile sahip ki bu büyük bir lüks sedan için etkileyicidir. Bu, yeniden şarj etmek için durmanıza gerek kalmadan daha uzun mesafeler sürebileceğiniz anlamına gelir. Peki BMW İ7 17 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Hissedarlardan biri hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan hissedarların kafalarını karıştıran bazı sorular vardır. Onlardan biri de hissedarlar eğer hissesini satmak istemez ise ne olur? İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapulu ev satılır mı? Hisseli tapu arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Hisseli tapuya sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Bu tapular ile hissedarlar istedikleri işlemleri kolay bir şekilde yapamazlar. Bundan dolayı da hisseli tapu üzerine pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları…

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli bir tapuya sahip olan vatandaşlar, bu tapunun özelliklerini iyi bilmelidir. Çünkü bu tapu diğer tapu türlerinden farklıdır. İşte hisseli tapuya dair araştırılanlar!

Hisseli tapuda yerler belli olur mu? Hisseli tapunun sakıncaları nelerdir?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Yeni bu tapuya sahip olanlar bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilenler!

Togg başvuru adımları tek tek açıklandı! Togg için 60 bin TL ödeme şartı!

Togg’da sıra satın alım konusu merak edilmeye başlanırken, Togg sipariş süreci bugün başlayarak, 27 Mart tarihine kadar devam edecek. T10X’e sahip olmak isteyen kişiler için Togg başvuru adımları ise tek tek açıklandı.

Hisseli tapu ile kredi çekilir mi? Hisseli tapudan nasıl çıkılır?

Hisseli tapuya sahip kişiler, öncelikle bu tapu üzerinden hangi işlemlerin yapılacağını araştırmaktadır. İşte hisseli tapulara dair merak edilen detaylar!

Peugeot 208 Mart fiyatlarıyla şaşırttı! 208'e tek kuruş zam yapılmadı! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Yatay krom ızgarası, aslan pençeli farları ve etkileyici ön yüzü ile güçlü bir görünüme sahip Peugeot 208, Mart fiyatlarıyla şaşırttı! 208'e tek kuruş zam yapılmadı! İşte Peugeot Yeni 208 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, ellerindeki tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek isterler. Zira bu tapu türü diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da yapılan işlemler de farklılık gösterir. İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Hisseli tapu paylaşımı nasıl olur? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, öncelikle bu tapunun farkını ve bu tapu ile hangi işlemlerin yapılacağını sorgularlar. Zira bu tapu diğer tapulardan farklıdır. Bundan dolayı da gerçekleştirilecek işlemlerde farklılık gösterir.

Tek Tapuya Sahip İki Daire için Konut Kredisi Alınabilir mi Haberi

Tek Tapuya Sahip İki Daire için Konut Kredisi Alınabilir mi

Konut alımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, gayrimenkule ait tapu belgesidir. Özellikle, satın alınacak gayrimenkulün tapusunda yer alan daire numarası ile satın alaınacak daire numarasının aynı olmasına dikkat edilmelidir.


KrediPazari.com'un verdiği bilgilere göre, gayrimenkule ait tapu belgeleri kat mülkiyeti, kat irtifakı, hisseli tapu gibi farklı şekillerde olabilir. Gayrimenkul satın alınırken konut kredisi kullanılacaksa sorun yaşanmaması için bu ayrıntılara dikkatle bakmak gerekir. Kat mülkiyetinin olması, inşaatın yapıldığı arsanın üzerinde daireye ait hisse tapusunun belirlendiği anlamına gelir. Gayrimenkule ait kat irtifakı olabilir ancak ve kat mülkiyetine geçilmemiş olabilir. Bu durumda inşaatın yapıldığı mücavir alanın bağlı bulunduğu belediyeden yapının iskan durumu öğrenilmeli ve sonrasında kat irtifakı için başvuruda bulunulmalıdır. İskan alındıktan sonra kat mülkiyetine geçiş yapılır. Bu noktalar netleştirildikten sonra...