30 / 04 / 2024

tek taraflı fesih hakkı

tek taraflı fesih hakkı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hem konut alıcısı hem de müteahhit olası mağduriyetlerden korunacak. Detayları henüz netleşmeyen düzenleme kapsamında tek taraflı fesih hakkı getiriliyor.

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

Marketlerin oyununda flaş gelişme: Meğer çift taraflı kartel varmış!

Rekabet Kurulu tarafından marketlerle ilgili açılan soruşturmada çok önemli yeni bir detay daha ortaya çıktı. Meğer kartel tek değil, çift taraflı imiş!

KESK'ten EYT'lilerle ilgili yeni açıklama!

AKP hükümetinin EYT'lilerle ilgili düzenlemesine ilişkin konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “Bizim de dahil olduğumuz Kamu Personeli Danışma Kurulu toplanmadığı için bu süreç tek taraflı yürüyor” dedi.

Satıcıya e-ticarette koruma kalkanı! 5 gün içinde ödeyecek!

E-ticarette hizmet sağlayıcı kişilere güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını henüz almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını da beş gün içinde ödeyecek. İşte detaylar…

Ev alacaklar dikkat! Bu tuzağa sakın düşmeyin! 

Yalova'da ikamet eden S.Ö., 250 bin Türk Lirası'na taksitle aldığı konutun ödemesini tamamlamasına rağmen inşaat firması yapılan konut sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. S.Ö.'nün ödediği tutarı iade eden firma, evi 860 bin Türk Lirası'na satışa çıkardı. S.Ö. konuyu mahkemeye taşındı.

Kentsel dönüşümde yeni devir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, yarım kalan veya başlanmayan hiçbir kentsel dönüşüm projesinin olmaması ve sürecin durmaması adına tek taraflı fesih dönemi başlatıldığını belirtti.

İngiltere'de AB'nin tepki gösterdiği İç Piyasalar Yasa Tasarısı ilk oylamayı geçti!

İngiltere'de hükümetin, Avrupa Birliği (AB) ile varılan Brexit Anlaşması'nı tek taraflı değiştirecek "İç Piyasalar Yasa Tasarısı" parlamentodaki ilk oylamayı geçti.

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

Rusya'da AVM'lerden 'Kiracılar çıkarsa 6,5 milyon kişi yoksullaşır' uyarısı!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı tanınması teklifi mülk sahiplerinin tepkisine sebep oldu. Büyük alışveriş merkezlerinin sahipleri, tasarının kabul edilmemesi talebiyle Duma’ya başvuruda bulundu...

Aile konutu sözleşmesi tek taraflı feshedilebilir mi?  

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim 17 Aralık’ta evi terk etti. Ben de ailemin yanına gittim. 1 Şubat’ta geri döndü ve sonra 17 Şubat’ta tekrar terk etti. Bulunduğum evin sözleşmesini feshetmiş. Ben evden taşınmak istiyorum. Yasal olarak haklarım var mı?' sorusunu yanıtladı.

Ankamall'da 350 kiracıdan 110'u faaliyetlerini durdurdu!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın sahibi olduğu Ankamall AVM'deki kiracıların bir kısmı kamu otoritesinin direktifleri doğrultusunda, bir kısmı ise tek taraflı olarak mağazalarını kapattı...

İptal edilen 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' ile ilgili ses kayıtları ortaya çıktı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, 'Sahil Antalya Yaşam Parkı' işletme ihalesini tek taraflı iptal etmesinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer’in ortaya çıkan ses kaydı tartışmaları aleevlendirdi...

tek taraflı fesih hakkı Haberi

tek taraflı fesih hakkı

Geçtiğimiz mart ayında çıkarılan yönetmelik ile müteahhitlik yapacak kişi ve şirketlere mali, mesleki ve teknik yeterlik şartı getiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu sefer de müteahhitler ile hak sahipleri arasında yapılan sözleşmelere ilişkin olası mağduriyetleri önlemeye yönelik adım atıyor.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Kenan Biter'in haberine göre; toprak sahipleri ve konut alıcıları ile müteahhitler arasında yapılan sözleşmeler kapsamında sorumluluklarını yerine getirmeyenler için hukuki düzenleme yapılacak.

TEK TARAFLI FESİH HAKKI

Söz konusu yeni düzenleme ile hem hak sahipleri hem de müteahhitleri olası bir mağduriyetten korumak için yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere tek taraflı fesih hakkı getirilecek.

MECLİS'İN AÇILMASI BEKLENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, söz konusu düzenlemenin Meclis açılır açılmaz gündeme getirileceğinin altını çizdi.

İstanbul Kağıthane'de 4 katlı binanın çökmesiyle inşaatın temeli kazılmış bir şekilde uzun süredir beklediği,...