22 / 07 / 2024

tekirdağ deprem karlı güçlendirilecek okullar

tekirdağ deprem karlı güçlendirilecek okullar

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü İşler, 2007 yılında kabul edilen Deprem Yönetmeliği doğrultusunda okulların deprem etütleri konusunda bilgilendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Dün saat 22.26'da Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Tekirdağ depremi için önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 4 büyüklüğünde depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ercan şimdi de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı.

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki 'deprem riski var' diyerek, dört bölgeyi uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, gelecek zamanda Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde deprem riskini işaret ederek "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz" diye konuştu.

Deprem bilimci, 'Tarih tekerrür edecek' dedi: Beklenen İstanbul, Bingöl-Karlıova ve Tunceli depremlerinde süre doldu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara ve İstanbul'a dikkat çekerek, en tehlikeli dediği yerleri de açıkladı. İşte deprem uzmanının o son dakika açıklaması... 

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

O fay hem Tekirdağ'ı hem Edirne'yi tehdit ediyor! Uzmanlar tek tek açıkladı: 7'den büyük deprem...

Tekirdağ (Gaziköy) ile Saros Körfezi arasında uzandığı belirlenen ve en son 1912'de aktive olan Ganos Fayı, Trakya için riske neden oluyor. Deprem uzmanları bir bir görüşlerini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan açıklama: 7.4'lük deprem olabilir! Tekirdağ-İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek!

Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. İşte 'Tekirdağ-İstanbul arası ve İstanbul-İzmit arası tamamen gidecek' diyen Şengör'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den endişe yaratan araştırma! Bingöl-Karlıova hattı çok önemli!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün “Uykularımı kaçırıyor” dedi ve dikkat çekerek anlattı. Prof. Dr. Naci Görür 7,4 büyüklüğünde deprem tehlikesine karşı uyardığı Bingöl-Karlıova hattında önemli bir çalışma ile ilgili imzalar atıldığı kaydedildi. 

Çanakkale'de 4.6 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Tekirdağ'dan da hissedildi!

AFAD, Çanakkale Biga'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Deprem oldu, Naci Görür uyardı: Erzincan-Karlıova arası ile Karlıova-Bingöl arası hassas!

Bingöl'un Kiğı ilçesinde bugün saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Doğu Anadolu'da beklenen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür, Hakkari bölgesinde de sıkıntı olabileceğine dikkat çekti. Görür, özellikle Bingöl-Karlıova arasında bir deprem beklediğini ifade etti.

tekirdağ deprem karlı güçlendirilecek okullar Haberi

tekirdağ deprem karlı güçlendirilecek okullar


Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ’da bulunan 106 okula ait 143 binanın depreme karşı güçlendirileceğini söyledi.


Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü İşler, 2007 yılında kabul edilen Deprem Yönetmeliği doğrultusunda okulların deprem etütleri konusunda bilgilendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu'nda açıklama yapan İşler, Tekirdağ’da bulunan 241 okulun deprem etütlerinin yapılmasının kararlaştırıldığını, Bakanlık tarafından incelenen 106 okul ve bu okullara ait 143 binadan 115 tanesinin depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğine karar verildiğini dile getirdi.


Tekirdağ Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre Gönüllüleri Derneği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği Tekirdağ ili genelinde bulunan okullarda incelemelerin yapıldığını kaydeden İşler, 28 binanın güçlendirilmesine gerek duyulmadığını kaydetti.


İşler, "Tespit edilen 241 okulun 106 tanesine ait 143...