29 / 04 / 2024

Tekirdağda altyapı inşaatları hızlandı

Tekirdağda altyapı inşaatları hızlandı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Süleymanpaşa birinci kısım kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı kapsamında Hükümet caddesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Tarla ve orman alanlarındaki inşaatlar isyan ettirdi! Gelecek nesiller kimin umurunda!

İnşaat firmaları, her geçen gün yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Konut maliyetlerindeki artışa rağmen yapılan inşaatlar kimi zaman bir tarla üzerinde kimi zaman da ormanlık alanlarda yükseliyor. Çoğu vatandaş ise bu durumdan oldukça şikayetçi. İşte vatandaşın o isyanına bir örnek...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

Yeni bina inşaatlarına şok düzenleme! Resmen değişiyor!

Yeni bina inşaatlarında yeni düzenleme kapıda. Bakanlık tarafından açıklanan ‘Yeşil sertifika’ projesiyle bina inşaatlarında kriterler değişecek. İşte ayrıntılar...

Batman'da toplu konut ve millet bahçesi inşaatları tam gaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 19 senede Batman'a yapılan yatırımlarla ilgili konuştu. İldeki toplu konut inşaatlarına ve millet bahçelerine ilişkin bilgi veren Erdoğan, "TOKİ kanalıyla, Batman'da son 19 yılda 5 bin 392 konutu tamamladık, 960 konutun da yapımı devam ediyor" dedi.

Hollanda'da konut inşaatları için yeni plan!

Hollanda'da çiftliklerde 53 milyar kilogramlık inek gübresinin, konut inşaatında kullanılması planlanıyor. Öğrencilerin geliştirdiği bir proje ile her sene boşa giden gübrelerin değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Muğla'da inşaatlar 15 gün süreyle durduruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu, yükselen çimento fiyatlarını boykot etmek için 24 Eylül tarihinde kadar inşaatları durdurma kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON)'a tam destek vereceklerine dikkat çekti. 

Dağ Altyapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dağ Altyapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Esenler’de  10 milyon TL sermaye bedeli  Merve Dağ tarafından kuruldu.

Kastamonu'da konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Sel felaketi yaşanan Kastamonu'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilecek konutların yapımına bir ay içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

İzmir Bayraklı'da 12 mahalle için kat sınırlaması geliyor!

İzmir Bayraklı Mayıs Olağan Meclis Toplantısı'nda Bayraklı'da bina inşaatları konusu ele alındı. Mecliste 12 mahalle için kat sınırlaması önerisi getirildi. 

Bodrum'da inşaatlar hızlandı!

Bodrum'da koronavirüs salgını ev kiralarını uçurdu. Bodrum'da merkez dışında ise yeni inşaatlar hız kesmiyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras inşaatların hepsinin imar planında yer aldığını söyledi.

İstanbul'da devam eden metro inşaatları ve açılış tarihleri!

İBB, ulaşıma çare olabilmek için metro inşaatlarına devam ediyor. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapımı devam eden metro inşaatları hakkında bilgi paylaşıyor.

Tekirdağ'da lojman inşaatında göçük: 1 işçi öldü!

Tekirdağ'da cezaevi lojman inşaatında yaşanan göçük sırasında toprak altında kalan işçi Eşref Dere (52) yaşamını yitirdi.

Tekirdağda altyapı inşaatları hızlandı Haberi

Tekirdağda altyapı inşaatları hızlandı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcısı Feyzi ÜNAL, Planlama Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Kanan Güneş ile birlikte Süleymanpaşa birinci kısım kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı kapsamında Hükümet caddesinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.


TESKİ Genel Müdürü Başa, ilgili müteahhit firma yetkililerinden ve kontrol mühendislerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özellikle çalışmalar sırasında kullanılan malzemelerin kalite kontrolünde çok daha dikkatli olunması gerektiği konusunda yetkililere talimat veren Genel Müdür Başa, hızlı bir şekilde ilerleyen çalışmalar süresince vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda da gerekli talimatları vererek, “Yapılan bu çalışmalar süresince halkımızın göstermiş olduğu sabır ve metanet için teşekkür eder ve tüm bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Süleymanpaşa birinci kısım kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı...