21 / 07 / 2024

teknoparklarda nasıl üretim yapılır

teknoparklarda nasıl üretim yapılır

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu Yönetmeliği yürürlüğe girdi, böylece bu bölgelerde üretim yasağı kalkmış oldu. Artık Ar - Ge çalışmalarının yanı sıra üretim faaliyetleri de desteklenecek...

Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı? Arsa seçerken neye dikkat edilmeli?

Tüm Mobil Ev Sanayicileri Dayanışma Derneği (TÜMEVSİAD), tiny house ve hobi bahçesi sektöründeki ihtiyaçların giderilmesi ve sektörde mevzuata aykırı üretim yapılmasının önüne geçilmesi için önemli kararlar alındı. Peki Tiny House ve Hobi Bahçeleri nasıl olmalı?

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını resmen açıkladı. Peki KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Beyaz et üretimindeki sert düşüş fiyatlara nasıl yansıdı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran 2023’e ilişkin Kümes Hayvancılığı Üretim verilerini açıkladı. Bu kapsamda, beyaz et üretiminde düşüş gözlemlendi. Peki, fiyatlar nasıl etkilendi? İşte detaylar...

YKS tercihleri bugün resmen başladı! Üniversite adayları dikkat! YKS tercihleri nasıl yapılır?

Üniversite adayları için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında tercih süreci bugün resmen başladı. Peki YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

TOGG başvuru nasıl yapılır?

TOGG’un ilk modeli üretim bandından indi. Bu haber üzerine vatandaşlar, “TOGG başvuru nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte detaylar!

İlkokul, ortaokul ve liseler müjde! Devlet geri ödemesiz 1300 TL veriyor! Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Devlet okula giden ve dar gelirli olan çocuklara kırtasiye desteğinde bulunacak. Kırtasiye yardımı başvuruları, yeni eğitim öğretim dönemine kısa süre kala gündeme geldi. Peki 2022 Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

Koronavirüs İzmir'de gayrimenkul fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Coşkun Küçüközmen, Kovid-19 salgınının İzmir'de gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçüközmen, gayrimenkul fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti...

TOKİ'den nasıl ev alınır?

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı binlerce daireyi satışa çıkardı. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır? Başvuru şartları neler?

teknoparklarda nasıl üretim yapılır Haberi

teknoparklarda nasıl üretim yapılır


Ar- Ge projesini tamamlayan şirket 3 ay içinde yeni bir proje sunmazsa, bölge dışına çıkarılacak. Buradaki firmalarda çalışan destek personeli de Ar-Ge personeli gibi desteklerden yararlanacak. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri dışında yapılan Ar-Ge faaliyetleri de kısmi olarak istisnalardan yararlanabilecek.


Teknoparklar ve teknokentlerin oluşturduğu Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’ne yönelik özel destek uygulamalarını içeren 6170 Sayılı Kanun’un uygulama yönetmeliği, kanun çıktıktan 3 yıl sonra yayınlandı. Teknoloji üreten ve Ar-Ge çalışmaları yapan firmalara vergisel açıdan avantajlar sağlayan kanunun uygulama yönetmeliği ile birlikte, bir yandan kanunla yapılan değişiklikler uygulanabilir hale getirildi. Ayrıca 2008 yılında çıkarılan Ar-Ge Kanunu ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri arasındaki uygulama farklılıkları giderildi. Sistem Global Danışmanlık tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği ile getirilen düzenlemelere ilişkin hazırlanan rapor şöyle:


Muafiyet ve istisnalar genişletildi


Muafiyet ve istisnaların...