18 / 05 / 2024

temassız kart dönemi

temassız kart dönemi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Bankalararası Kart Merkezi ( BKM ) ile iş birliği yaparak , bankaların " temassız " kullanılabilme özelliği taşıyan kartlarını, toplu ulaşımda hizmete sundu...

BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın kararı doğrultusunda, temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren değişeceği duyuruldu.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

İstanbullulara son dakika müjdesi: Toplu taşımada indirim geldi! Temassız ödemelerde fiyatlar düştü!

Megakentte toplu ulaşımda İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartı ve banka kartlarıyla gerçekleştirdiği temassız ödemelerde fiyat farkı alınması tepkilere sebep olmuştu. İBB'den konuya ilişkin bir son dakika düzenlemesi geldi ve indirime gidildi. İşte yeni fiyatlar...

AUZEF sınav takvimi artık açıklandı!  İşte 2023 sonbahar dönemi vize, bitirme, telafi ve tek ders sınavları tarihleri

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerin merakla beklediği güz dönemi sınav takvimini resmi internet sayfasında duyurdu. AUZEF sınavları, her ders için 20 sorunun yer aldığı çoktan seçmeli test formatında gerçekleşecek. Peki sınav tarihleri ne zaman?

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlıyor: Artık ‘Almanya’dan oğlum gelecek’ sözüyle kiracı çıkarılamayacak! 

1 Eylül itibarıyla kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk dönemi başlıyor. Peki arabuluculuk sistemi nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) son dakika açıklaması geldi. Temassız kartların ilk kullanımında şifre istenecek. İşte ayrıntılar..

Otobüs bileti fiyatlarında taksit dönemi başladı! Pamukkale, Metro, Kamil Koç 16 Haziran 2022 fiyat listesi!

Akaryakıta gelen peş peşe zam, şehirler arası otobüs seyahat hizmeti sunan firmaları derinden etkiledi! Geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde toplamda yüzde 189 zamlanan otobüs bileti fiyatları için firmalardan değişik bir çözüm geldi! Otobüs biletlerinde taksit dönemi resmen başladı! Peki, şehirler arası

Sinpaş GYO 2021 dönemi için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Sinpaş GYO, 2021 dönemi bağımsız denetiminin, Denetim Komitesi'nce önerilen ‘Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.' tarafından yapılması karar aldı. 

Binalara kimlik kartı düzenlemesinde son durum!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskiyle ilgili açıklamalarında her bina kimlik kartı verilmesinin önemini vurguladı. CHP’nin ısrarına rağmen söz konusu düzenleme Meclis gündemine alınmadı. CHP’li Mahmut Tanal’ın hazırladığı kanun teklifi, henüz beklemede. 

Borsada yeni dönemi iyi anlamalıyız!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Borsada yeni dönemi iyi anlamalıyız" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 11 maddelik analizi...

Gayrimenkul işlemlerinde 'drone' dönemi başlıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen iş kollarının başında gelen gayrimenkul sektörü, Türkiye’de sürece hızla adapte oluyor. Hayata geçirilen teşvik ve yeniliklere drone yardımıyla temassız çekim de eklendi.

temassız kart dönemi Haberi

temassız kart dönemi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM), "Konya Ulaşım Projesi"ni hayata geçirdi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projenin, Hilton Garden Inn Otel'deki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sistemin Konya merkezdeki 350 otobüs, 59 tramvay ve tramvay duraklarında uygulandığını, yeni Büyükşehir Yasası ile sadece şehir merkezinde değil il genelinde uygulanacağını söyledi. 


Akyürek, "Proje, tanıtımını yaptığımız Londra ve Dubai'de ilgi gördü ve ödüller aldı. Şu anda Konya'da kullanılan proje kapsam olarak dünyada bir ilki oluşturuyor" dedi. Akyürek, projenin üzerinde 2 yıldır çalıştıklarını belirterek, "Şu anda günlük bin 800 kişi, temassız kartlarını toplu ulaşımda kullanıyor. Konya'nın tamamında bine yakın araçta kullanmayı hedefliyoruz. Projeyi minibüs, taksi gibi ulaşım araçlarına da entegre etmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş da hedeflerinin,...