29 / 04 / 2024

temlik etmek

temlik etmek

Temlik nedir? Rızai temlik; alacağı temlik eden ile temlik alan arasındaki bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleşen bir temlik yöntemine deniyor. Peki diğer temlik çeşitleri nelerdir?

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

Ahara temlik nedir?

Ahara temlik belirli bir hukuki terimdir. Bunun için öncelikle ahara ve temlik kelimelerini bilmek önemlidir. Bu terim günümüzde çok sık kullanılmasa da bazı alanlarda duyabiliriz. Peki ahara temlik nedir, hangi süreci ifade eder ve nasıl gerçekleşir? İşte ahara temlik ile ilgili kapsamlı bilgiler..

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Altında kar elde etmek isteyenler hemen bakın! İslam Memiş açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında kar elde etmek isteyenlere bazı yorumlarda bulundu. İşte detaylar!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor! İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Hemen bakın!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor... İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı... Hemen bakın...

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte trafo seçmenin püf noktaları...

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!

Temlik nedir? Temlik çeşitleri nelerdir?

Temlik nedir? Temlik çeşitleri nelerdir? araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Temlik nedir sorusunun yanıtı!

Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı

Tahsis kelimesi dilimize Arapçadan giren bir sözcüktür ve hem günlük hayatta hem de iş hayatında sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Peki, Tahsis ne demek? Tahsis etmek ne anlama geliyor? İşte TDK anlamı…

İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor?

İbraz kelimesi genellikle resmi kurum işlemlerinde karşımıza çıkan terimler arasında yer alıyor. Şirketler, siyasetçiler ve sendika ve federasyonlar resmi toplantıda önemli belgeleri ibraz ediyor. Peki, İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor? İşte yanıtı…

Brüksel'de kira zamlarını kontrol etmek için komisyon kuruldu!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de aşırı ev kiralarını kontrol etmek için yeni komisyon kurulmasına karar verdi. 

temlik etmek Haberi

temlik etmek

Temlik nedir?

Temlik, kelime anlamı olarak "mülk olarak verme" anlamına geliyor. Ayrıca temlik, bir hakkın diğer bir kimseye geçirilmesi için de kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor.


Alacağın temliki, hukuki bir işleme dayalı olarak bir alacağın bütün hak ve vecibeleri ile birlikte alacaklıdan (temlik eden, devir eden) başka bir kişiye (temellük eden, temlik alan, temlik edilen, devir alan) devir edilmesi. Değişik amaçlarla yapılan temlik, genellikle tediyenin sağlanması (borcun ödenmesi) için yapılmaktadır.


Temlik çeşitleri nelerdir?


- Rızai Temlik

Alacağı temlik eden ile temlik alan arasındaki bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleşen bir temlik yöntemidir.


- Kanuni Temlik

Alacağın, belli olayların gerçekleşmesi üzerine kanundan ötürü bir başkasına geçmesidir. Ölüm olayının gerçekleşmesi halinde ölen kimseye (murise) ait alacakların kanundan ötürü mirasçılara geçmesi gibi. Burada alacaklar, rızai temlikteki gibi bir hukuki...