17 / 05 / 2024

Temmuz ayı işsizlik ödemeleri 2020

Temmuz ayı işsizlik ödemeleri 2020

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 27 Temmuz tarihinden itibaren yapılacağını belirtti.

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve Temmuz ayını işaret etti. İşte emeklilerin beklediği o açıklama...

Emeklilerin merakla beklediği temmuz ayı artış oranları belli oldu mu? 

Emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı hakkında ipuçları Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nden geldi. Açıklanan anket sonuçları kapsamında Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen enflasyon oranları sırası ile yüzde 3.43, yüzde 3.42 ve yüzde 2.82 olarak tahmin edilmekte.

Emeklilere müjde! Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam olacak? 

Emeklilik maaşları her senenin ilk 6 ayındaki enflasyon oranlarına göre belirlenmektedir. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ilk 2 ayda gerçekleşen yüzde 11.54'lük enflasyon artışı, Temmuz ayında alacakları zam ile ilgili ipuçları veriyor. 

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

Asgari ücret resmen buhar oldu! Temmuz ayından bugüne tamı tamına 2 bin 125 TL değer kaybetti!

Milyonlarca memur, emekli ve işçinin temmuz ayında aldığı asgari ücret zammı çabuk eridi. Asgari ücretin alım gücü eylül başında 9 bin 277 TL’ye inerken en düşük emekli maaşı 3 bin 423 TL kaydetti.

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneği başvurularına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı, 2023 yılının ilk 6 ayında 6 bin 290’ı yüksek lisans ve doktora mezunlarından oluşmak üzere 187 bin 871’e yükseldi.

TÜİK açıkladı; işsizlik yüzde 9,6'ya yükseldi! 3 milyon 337 bin kişi işsiz...

TÜİK, haziran ayına dair işgücü istatistiklerini paylaştı. Verilere göre haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya çıktı. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 337 bin oldu.

Carrefour’dan müjde! Yudum ayçiçek yağı 129,90 TL’ye, domates salçası 36,90 TL’ye, Sleepy bebek bezi 50,85 TL’ye düştü!

Türkiye’nin en büyük zincir marketleri arasında yer alan Carrefour, yeni aktüel ürünler kataloğunu duyurdu. Carrefour’da 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde Yudum ayçiçek yağı 129,90 TL’ye, Tat domates salçası 36,90 TL’ye, Sleepy bebek bezi 50,85 TL’ye düştü. İşte detaylar...

Maximum Kart ile 200 TL Maxipuan Kazanma Şansı! Temmuz Ayında İş Bankası'nın Muhteşem Kampanyası Hakkında Detaylar..

Temmuz ayına özel olarak, market alışverişlerine özel Maxipuan'larını katlayaca harika bir fırsat sunuldu. Maximum Kart ile yapacağınız alışverişlerinizde, 200 TL'ye kadar Maxipuan kazanabilirsiniz. İş Bankası, bu  alışverişlerde toplamda müşterilerine 200 TL kazandıracağını duyurdu. 

Temmuz ayı işsizlik ödemeleri 2020 Haberi

Temmuz ayı işsizlik ödemeleri 2020

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 27 Temmuz 2020 tarihinden  itibaren yapılacağını bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, 5 Ağustos tarihinde yapılması gereken temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektiklerini dile getirdi.

Kurban Bayramı'ndan önce ödemelerin yapılacağını dile getiren Selçuk, "Ödemeleri, 27 Temmuz'dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." şeklinde konuştu.

Selçuk, IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemelerin, PTT üzerinden yapılacağını dile getirerek, "T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0-2 olanlara 27 Temmuz'da, 4-6 olanlara 28 Temmuz'da, 8 olanlara 29 Temmuz'da yapılacak."...