28 / 08 / 2024

temmuz ayı zam listesi 2022

temmuz ayı zam listesi 2022

Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları oldukça zorlamaya başladı. Zam haberleri gündemden hiç düşmezken, Temmuz ayının zam şampiyonu belli oldu. Görenler ''yok artık'' dedi

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Doğalgaza temmuz ayında zam yok!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ, temmuz ayında doğal gaza zam yapılmayacağını duyurdu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ, Temmuz ayında aynı tarife uygulanacağını belirtti.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı için son 7 gün! Temmuz ayında kiralara ne kadar zam gelecek? 

Ev sahipleri ve kiracılar gözünü Temmuz ayına dikerken, kiralarda yüzde 25 zam sınırı için de son 7 güne girildi. Peki kiralar ne kadar artacak? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o detaylar...

Temmuz ayında milyonlarca dar gelirlinin maaşı ev kirasının altında kalabilir!

Temmuz ayında kiraya yüzde 65.21, memur ve memur emeklilerine de yüzde 20-25 zam gelebilir. Böyle bir durumda 12 bin Türk Lirası şeklinde olan kira 19 bin 825 Türk Lirası'na, 12 bin liralık emekli aylığı ise 15 bin 96 lirada kalacak.

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!

Fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2 senedir uygulanan kiraya yüzde 25 zam tavanında sona gelindi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada yüzde 25 artışın sembolik kaldığını, zam oranlarının yüzde 100’ü aştığını kaydederek, kira tespit davalarının Temmuz ayınu beklediğini belirtti.

Emeklilerin merakla beklediği temmuz ayı artış oranları belli oldu mu? 

Emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı hakkında ipuçları Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nden geldi. Açıklanan anket sonuçları kapsamında Mart, Nisan ve Mayıs aylarında beklenen enflasyon oranları sırası ile yüzde 3.43, yüzde 3.42 ve yüzde 2.82 olarak tahmin edilmekte.

Emeklilere müjde! Temmuz ayında emekli maaşlarına ne kadar zam olacak? 

Emeklilik maaşları her senenin ilk 6 ayındaki enflasyon oranlarına göre belirlenmektedir. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ilk 2 ayda gerçekleşen yüzde 11.54'lük enflasyon artışı, Temmuz ayında alacakları zam ile ilgili ipuçları veriyor. 

Honda Accord’da son 3 ayda zam yok! Accord’da temmuz ayı fiyat listesiyle satışlara devam!

Honda’nın en çok sevilen ve tercih edilen modellerinden biri olan Accord’da ağustos ve eylül aylarında olduğu gibi bu ay da zam gelmedi. Honda, yaptığı açıklamada Accord modelinin satışlarında temmuz ayı fiyat listesiyle yola devam edileceğini açıkladı.

Ford Kuga almak isteyenlere müjde! Kuga’ya bu ay zam gelmedi!

Ağustos ayı fiyatlarını açıklayan Ford, Kuga modeline bu ay zam yapmadığını ve temmuz ayı fiyatıyla satışa devam edildiğini duyurdu. Ancak Kuga’ya eylül ayında zam gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayının zam şampiyonları belli oldu. Bu kapsamda en çok fiyatı artan ürün yüzde 29,04 ile "kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları" oldu. İşte diğer ürünler ve detayları...

İstanbul'da temmuz ayında en çok neye zam geldi?

İstanbul Ticaret Odası (İTO),  temmuzda fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı. İşte İstanbul'da temmuz ayında en çok buna zam geldi!

BMW M modellerine temmuz ayında iki zam birden geldi! İşte BMW M modellerinin yeni fiyatı!

BMW, temmuz ayının ilk günü tüm modellerinin fiyat listesini güncellediğini duyurmuştu. Bu kapsamda, M modellerine zam geldiği görülmüştü. Ancak BMW, çok geçmeden M modellerine yeni bir zam daha geldiğini açıkladı.

Ford Fiesta’nın temmuz ayı fiyatı açıklandı! Fiesta’ya ne kadar zam geldi?

Ford’un adeta efsane haline gelen modeli Fiesta’nın temmuz ayı fiyatı belli oldu. Ford, yaptığı açıklamada Fiesta modeline zam yaptığını belirtti.

temmuz ayı zam listesi 2022 Haberi

temmuz ayı zam listesi 2022

Zam haberleri gündemde fazlası ile yer almaya devam ediyor. Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen yüksek zamlar vatandaşları bir hayli zorlamaya başladı.

Türkiye'de kısa süre içerisinde birçok ürüne peş peşe zam geldi. Bu ürünlerin başını vatandaşların en çok kullandığı ürünler olan çay, şeker ve ayçiçek yağı gibi ürünler çekerken, Temmuz ayının asıl zam şampiyonu belli oldu...

ZAM ŞAMPİYONU BELLİ OLDU

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da temmuz ayında önceki aya kıyasla en çok biberin fiyatı arttı. En az zam ise karpuza geldi.

Buna göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 112'sinin perakende fiyatında artış görülürken, 24 ürünün fiyatı düşerken, 106 ürünün ise fiyatı değişmedi.

Temmuzda Gıda Harcamaları grubunda yer alan biber, yüzde 58,34 ile fiyatı en çok artan...