21 / 05 / 2024

Tepekışla Barajı

Tepekışla Barajı

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran'da!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Muğla Boğalar Seki Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Boğalar Seki Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Muğla Girme Barajı'nın inşaatı TBMM'de!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Girme Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut satışları yıl sonunda 1.4 milyon adet barajını aşacak!

Türkiye genelindeki konut satışları, 2016'da önceki yıla göre yüzde 4 artarak 1,3 milyonu aşmıştı. 2017'nin ilk yarısında da yükseliş devam etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artan konut satışlarının, yıl sonunda 1,4 milyon adet barajını aşması hiç de zor değil.

Muğla'da barajlardaki doluluk oranı düştü!

Muğla'da yağış miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 30 düştüğü, bir yıl önce yüzde 53 olan baraj doluluk oranının ise yüzde 41'lere gerilediği açıklandı.

Marmaris'e baraj yapılmasına tepki!

Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki su sorununa çözüm getirmesi amacıyla Marmaris'e yapılması planlanan baraj, bazı kesimlerce istenmedi. Baraj için Bördübet Mevkii'ne inceleme yapılması üzerine baraj karşıtları eylem yaptı.

Tokat Erbaa'da Tepekışla Barajı ve HES açıldı!

SANKO Holding’in, Tokat’ın Erbaa İlçesi Karanlıkdere mevkii Kelkit Çayı üzerinde inşa ettiği Tepekışla Barajı ve Hidroelektrik Santralı’nın (HES) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Atatürk Barajı'nda doluluk oranı yüzde 58'e ulaştı!

Türkiye'nin en büyük barajı konumundaki Atatürk Barajı'nda yaklaşık üç ay önce 532 metre civarında olan su kotu 536 metreye ulaştı, doluluk oranı ise yüzde 15 artışla yüzde 58 oldu.

Muğla'da baraj taştı, 15 ev boşaltıldı!

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Esen 1 Barajı'nın etkili yağışlar nedeniyle taşması sonucu Çukurincir Mahallesi'nde dere yatağına yakın 15 ev boşaltıldı. Bölgede ekipler sabaha kadar kontrollerini sürdürecek.

Yuvacık'ta kaçak yapılaşmayı önlemek için toplantı düzenlendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

Kocaeli Baraj havzasında kaçak yapıya izin yok!

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

Tepekışla Barajı Haberi

Tepekışla Barajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenen törende, 99 baraj ve HES’in açılışını gerçekleştirdi. Ankara Arena’daki törene, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ile Sanko Enerji CEO’su Adil Tekin de katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Sanko Tepekışla Barajı ve HES’in de bulunduğu 7 tesisi, işletmelerle görsel bağlantı kurarak, işletme sahipleri ve valiler başta olmak üzere, işletmenin bulunduğu ilin milletvekilleri ve yöneticileri ile birlikte üretime aldı.


Tepekışla Barajı’na canlı bağlantı sağlandığında, Tokat Valisi Cevdet Can, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu’na hayırlı olsun dileklerini ileten Erdoğan’a, Vali Can yatırıma ilişkin bilgi sundu.


Vali Can’ın, “Kurulu gücü 70 MW olan Tepekışla Barajı ve HES yılda 241 milyon kilowatsaat...