05 / 05 / 2024

tescilli türbelerin rekonstrüksiyonu

tescilli türbelerin rekonstrüksiyonu

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Tescilli güzel konut sahibi ile davalık oldu! Satılık ilanını söktü, villayı kötüledi...

2013 Türkiye Best Model'de ikinci seçilen oyuncu Deniz Özde Sürmeli, Ankara'da işlettiği anaokulunun mülk sahibi ile davalık oldu. 

Zarifi Mustafa Paşa Yalısı'nın rekonstrüksiyon projesi tamamlandı!

Anadoluhisarı’nda bulunan Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyon ve iç mimari proje tasarımı ile uygulama çalışmalarını Beysun Mert Mimarlık üstlendi. Zarifi Mustafa Paşa Yalısı’nın rekonstrüksiyonunda 18. ve 19. yüzyıl sahilhane yapılarıyla doku bütünlüğünün korunması amaçlandı.

Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyonu için acele kamulaştırma!

Antalya'da Patara Antik Kenti 1. derece sit alanında bulunan tescilli Telsiz Telgraf İstasyonu binalarının restorasyon edilmesi için bulunduğu taşınmazların acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Türkiye Kızılayı'ndan Mersin'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Nusratiye Mahallesi 58 Ada 4 ve 6 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tescilli binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri ile raporlarının ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi ihale ediyor.

Bursa Deliballılar köyündeki tüm evler tescilli yapı ilan edildi!

Bursa'da bulunan bir köyde yapılan yanlış bir tespit sonucu köydeki evlerin tamamı tescilli yapı ilan edildi. Köylüler evlerine bir çivi bile çakamıyor. 

Tarihi Bursa Evleri Osmangazi'de hayat buluyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen rekonstrüksiyon çalışmaları ile aslına uygun şekilde yeniden hayata geçirilen Tayakadın Mahallesi'ndeki üç sivil mimarlık örneği yapıdaki çalışmalar tamamlanıyor.

Tescilli eserler imar barışı kapsamı içinde mi?

Kanunda belirtilen istisnalar dışındaki tüm yapılar imar barışı kapsamında oluyor. Peki, tescilli eserler de imar barışı kapsamı içinde mi? Bu yapılara tapu alınabilir mi?

Tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) işlemi tescilli cami, mescit ve türbelerde uygulanabilecek..

Tarihi Bursa Evleri aslına uygun olarak yenileniyor!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince yürütülen rekonstrüksiyon çalışmasıyla tarihi Bursa evleri aslına uygun olarak yenileniyor...

Füsun Kuran: Türkiye'de AVM sayısı artmalı!

Türkiye'de alışveriş merkezi sayısı 350'yi buldu. Tescilli Markalar Derneği Başkanı Füsun Kuran, Türkiye'deki tüketicilerin caddelerde alışveriş yapmaktansa alışveriş merkezlerini tercih ettiklerini ve o nedenle de AVM sayısının fazla olmadığını söyledi.

Siverek'teki türbelerin çevre düzenleme çalışması başladı!

Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe merkezinde ve kırsal alanda bulunan halkın kutsal değerleri olarak bilinen türbelerde çevre düzenleme çalışması başlattı.

Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak!

Acele çıkartılan bir kamulaştırma yasasıyla 158 bin hektar yüzölçümü olan Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak. O kadar bilgisiz bir kamulaştırma planı yapılmış ki, 558 tescilli binanın hemen hepsi yıkılacak.

Bandrıma'da tescilli binanın yanındaki inşaata izin verildi!

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde oturan Turgut Çepoğlu, 110 yıllık geçmişe sahip tescilli binasının yanına inşaat izni veren Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve belediye aleyhine idare mahkemesinde dava açtı.

tescilli türbelerin rekonstrüksiyonu Haberi

tescilli türbelerin rekonstrüksiyonu

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararı ile tescilli cami, mescit ve türbeler yeniden yapılabilecek.

Herhangi bir nedenle yok olan korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescilli cami, mescit ve türbelerde kültürel mirasımızın yaşatılmasının sağlanabilmesi amacıyla rekonstrüksiyon uygulanabilecek.

Söz konusu karar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı İlke Kararının I. bölümünün 3) Yeniden Yapma (Rekonstrüksiyon) başlığı altında yer alan hükümlerin, cami, mescit ve türbelerde uygulanmasında karşılaşılan sorunlara ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda alındı. 

İlke kararı kapsamında; kendi parselinde daha önce bulunduğu yapı oturum alanında kaldırılması mümkün olmayan yapıların bulunması veya parselin imar uygulaması görmüş olması (tevhid, ifraz, yola terk vb.) gibi durumlarda ve 05.11.1999 tarih ve 660 sayılı İlke Kararının uygulanamaması halinde, kendi parselinde...