23 / 05 / 2024

tevfik güngör köşe yazıları

tevfik güngör köşe yazıları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Tevfik Güngör bugünkü köşe yazısında konut piyasasının canlılığından bahsetti. Güngör, ekonominin inşaat sektörü sayesinde ayakta kaldığını belirtti.

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

Altın yatırımcıları ters köşe oldu! Altın fiyatları bugün düşüşte! 5 Şubat 2024 altın fiyatları

Son zamanlarda yükselişe geçen altın, haftanın yeni işlem gününde yatırımcılarını ters köşe yaptı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 5 Şubat 2024 altın fiyatları.

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Güngör34 Global İnşaat Malzemeleri Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör34 Global İnşaat Malzemeleri Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veysel Güngör tarafından kuruldu.

Altında fırtınalar koparken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altına talep artarken fiyatlar tavan yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama geldi.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı! Gümüş yatırımcıları dikkat! Ters köşe olacaksınız

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı.  Yatırımcılar gümüş fiyatlarında yükselişlerin olmasıı beklerken BofA'nın yeni gümüş tahmini yatırımcıları ters köşe yapacak. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Altın yatırımcıları ters köşe olacak! Finans devi resmen rakam verdi! Bu rakamı görenlerin tansiyonu fırlayacak

Almanya'nın finans devleri arasında yer alan Commerzbank, altın beklentisini düşürdü. Öyle bir rakam açıkladı ki yatırımcılar ters köşe olacak. İşte altının geleceği o seviye...

Güngör Paslanmaz Metal Kağıt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör Paslanmaz Metal Kağıt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ertan Güngör tarafından kuruldu.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

Altın fiyatlarında geri vites! Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

Altın fiyatları geçen hafta rekor üstüne rekor kırarken bugün geri vites yaptı. Bu rakamları görenler şoka girdi! Yatırımcılar ters köşe oldu! Altında son durum!

tevfik güngör köşe yazıları Haberi

tevfik güngör köşe yazıları

Ekonomide inşaat sektörü ağırlığını koruyor. İnşaat sektörü ekonominin dinamiği halinde. Olumlu yönü, tarımda, sanayide üretim gerilerken, ekonominin inşaat sektörü sayesinde ayakta kalma arayışıdır. 


Olumsuz yönü ise sermayenin ve birikimlerin inşaat sektörüne akmasıdır. 


İnşaattaki canlılığın cazibesinde tarımda, sanayide üretim yapanların, işlerini terk ederek inşaatçılığa soyunmalarıdır. 


Bu yılın başından itibaren inşaat sektöründe beklenenin üzerinde canlılık devam ediyor. 

Mayıs ayında 107 bin konut satıldı. 2014 Mayıs ayında satüan konut sayısına göre yüzde 20'ye yakın bir artış var. 


Mayıs ayında yeni konut satışları da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'ye yakın bir artış gösterdi. Bir ayda 49 bin yeni konut satıldı. 


Mayıs ayında toplam ve yeni konut satışları geçen yılın üzerinde ama 2015 yılının mart ve nisan ayılarındaki satış rakamlarının gerisinde. 


Bu yıl ocakta 37 bini yeni, 86 bin...