07 / 07 / 2024

Ticaret Bakanlığı çimento

Ticaret Bakanlığı çimento

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörüyle ilgili araştırma ve inceleme başlattı.

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesiz emlak işletmelerine 29,2 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti yapan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyon 221 bin 612 Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İkinci el araçta '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında "otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması" düzenlemelerinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. 

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak, otomotiv ve kuyum sektörüne cezalar...

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat ve stokçuluk yapan firmalara 2 milyar 331 milyon 949 bin 69 lira idari para cezası uygulandığı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı uyardı! İkinci el otomobil alanlar satanlar dikkat! 

İkinci el otomobil alanlar, satanlar dikkatli olmalı. Bu alım satım sürecinde Ticaret Bakanlığı devreye giriyor. Buna göre, yapılan açıklamada yeni uygulama mı geliyor? 

Sahte gayrimenkul ilanları için Bakanlık kolları sıvadı! Temmuzda yeni düzenleme bekleniyor...

Gayrimenkul satışlarında sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yetki ve yetkilendirme belgesi doğrulamanın Temmuz ayı içerisinde zorunlu olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: 1 TL’ye satılık ev...

Ticaret Bakanlığı, "1 TL'ye satılık ev" başlığıyla daha çok alıcı çekmek için çok düşük fiyat veren ilanlar için düğmeye bastı, böylece satılık konutları 1 liraya koyan reklamlara da son verildi.

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu!

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan pozisyonlara 602 personel alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre yapılan açıklama kapsamında, personel alımına dair ayrıntılar da belirlendi. 602 memur alımı atamaları nasıl olacak ve başvuru ile ilgili genel belgeler neler?

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Konut kredisi çekeceklere son dakika şoku! Ticaret Bakanlığı uyardı: Bankalar bunları yapamaz!

Ticaret Bakanlığı tarafından, bankaların uymakla yükümlü olduğu konular ile ilgili bir açıklama yapıldı ve vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. İşte konut kredisi çekeceklerin dikkat etmesi gerekenler...

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan şirketlere 103 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon 160 bin 995 TL idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı çimento Haberi

Ticaret Bakanlığı çimento

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörüyle ilgili araştırma ve inceleme başlattı.

Anadolu Ajansı'nın konuyla ilgili olarak aktardığı detaylara göre, Ticaret Bakanlığı tarafından, son dönemlerde yazılı ve görsel medyada da bulunan çimento cinsi ürüne ilişkin serbest rekabet ortamını bozucu eylem ve işlemler, aşırı fiyat artışları, çimento sektöründe yaşanan sorunlar ile söz konusu riskli alanların tespiti ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin, sektörde bulunan tedarikçi, üretici ve perakendeci nezdinde tüm yönleriyle incelenmesi ve araştırılması için müfettişlerin yer aldığı bir heyet görevlendirildi.

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan...