05 / 05 / 2024

ticari kredi faiz oranları

ticari kredi faiz oranları

TİM Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı faiz indirimi sonrası ticari kredi faiz oranlarının gelecek günlerde yüzde 15'in altına düşeceğini duyurdu.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç: Ticari kredi faiz oranları daha da aşağıya inmeli!

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, "Merkez Bankası'nın son politika faizi indirimiyle ticari kredi faiz oranlarının daha da aşağıya inmesini arzu ediyoruz." dedi.

Ticari kredide indirim alanı var!

Ali Babacan yatırım, üretim ve ihracat için gerekli olan kredilerde indirim alanı olduğunu söyledi

1 milyon TL'nin getirisi ne kadar? Bankalar ticari kredi faiz oranlarını da güncelledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son yayımladığı veriler kapsamında, 1-3 aylık Türk Lirası mevduat faizi yüzde yüzde 64,3'ten yüzde 67,4'e çıktı. Ticari kredi faizleri de yüzde 66,3'ten yüzde 67,5'e kadar çıktı. Özel bankaların bazıları TL mevduata verdiği faiz oranlarını güncelledi.

Borcu olanlar Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve İş Bankası'nın kapısını tıklattı! Mart 2024'te en düşük faiz hangi bankada?

Altın, dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor gelirken, bankaların kredi faiz oranları da pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki bankların kredi faiz oranlarında son durum ne? En düşük faizi hangi banka veriyor? 

ATO'dan, ticari kredi kartları için 'taksit sayısı artsın' talebi geldi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında uygulanacak olan taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını açıkladı. 

750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte Ziraat, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi faiz oranları!

Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi konut kredisi faiz oranlarını peş peşe açıkladı. Peki 750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Kredi faizleri değişti! İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları!

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde pek çok banka da kredi faiz oranlarında değişikliğe gitti. İşte Aralık 2023 konut, taşıt ve tüketici kredisi faiz oranları...

Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın uyguladığı sıkı para politikaları faizleri yukarı yönlü etkilemeye devam ediyor. Ticari kredi faizleri yüzde 52,19 ile 21 yılın zirvesine ulaştı.

Kredi çekmek isteyenler dikkat! Ticari, ihtiyaç ve mevduat faizlerinde son dakika! O kredide faiz yüzde 50'in üzerinde!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini beş defa peş peşe yükseltmesinin etkileri kredi faizlerini yükseltti ve o kredide faizler yüzde 50'in üzerine yükseldi. Peki ihtiyaç, ticari ve mevduat faizleri ne oldu? İşte güncel kredi faiz oranları...

Merkez'in faiz kararı sonrası kredi ve kredi kartı faizleri de arttı! İşte son oranlar

Merkez Bankası yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttiğini duyurdu. Faizlerin artmasıyla tüketici kredileri ve ticari kredi oranları da arttı. İşte 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak faiz oranı...

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! Ticari kredi faizleri mayıs ayından bu yana üçe katlandı!

Tüketici ve ihtiyaç kredilerindeki ortalama faiz, eylülün son haftasında yüzde 60 seviyelerine dayandı. Ticari kredilerdeki faiz ise seçimlerin yapıldığı mayıs ayının ardından üçe katlandı.

Durma noktasına gelen ticari kredilerde kıpırdanma başladı!

Temmuz ayında yaşanan durgunluk sonrasında ticari kredilerde yüksek faiz oranlarına rağmen artış yaşandı ve ticari kredi büyümesi 22 Eylül haftası itibariyle 2,5 ayın zirvesine çıktı.

Merkez Bankası faiz artışı: Kredi faizleri ikiye katlandı, ne olacak?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesi sonucunda, kredi faiz oranlarında büyük bir dalgalanma yaşandı. Özellikle seçim öncesinde yüzde 20 oranında olan taşıt kredi faizleri, yüzde 46'ya fırlayarak iki katından daha fazla artış gösterdi. 

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

ticari kredi faiz oranları Haberi

ticari kredi faiz oranları

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, TCMB Para Politikası Kurulu'nun (PPK), politika faizini 250 baz puan düşürerek yüzde 16,50'den yüzde 14'e indirmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faiz indirimlerinin kredi faizlerinde sağlayacağı düşüşün reel sektör için öneminden bahseden Çetinkaya, eylül ayında yapılan faiz indirimlerinin etkisinin net bir şekilde hissedilmeye başlandığını vurguladı.

Çetinkaya, "Ağustos sonu ve eylül başlarında Türk lirası cinsi ticari kredi faizleri yüzde 20 seviyelerindeyken ekim ayının başında yüzde 15,50-16,00 aralığına gerilediğini gördük. Yapılan bu son indirimle ticari kredi faiz oranlarının yüzde 15'lerin de altına geleceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her ne kadar sanayi üretim rakamlarında özellikle tatil günlerine denk gelinmesinin de etkisiyle çok pozitif bir seyir göremesek de PMI rakamları eylülde uzun zaman sonra daralma bölgesinden çıktı." şeklinde değerlendirmesini yapan  Çetinkaya,...