02 / 05 / 2024

Ticari temerrüt faizi 2020

Ticari temerrüt faizi 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Mal ve Hizmet Tedarikinde Geç Ödemelerde Uygulanacak Temerrüt Faiz Oranı ve Alacağın Tahsili Masrafları için Talep Edilebilecek Asgari Giderim Tutarı Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rusya'nın ticari emlak kralları belli oldu: Bakın listede hangi Türk şirketi var!

Forbes'in Rusça versiyonu, 2024 yılında yapılan "Rusya'nın ticari emlak kralları" araştırmasının merakla beklenen sonuçlarını yayınladı. Yayımlanan sonuçlara göre Enka, uzun zamandır sürdürdüğü başarısını devam ederek, bu defa listede 5. sırada yer aldı.

FED faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?

FED'in faiz kararı merakla beklenirken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Fed faizi indirirse bu piyasa için iyi mi olur kötü mü olur?" diyerek bu sorunun yanıtını verdi. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Bankada parası olanlar hemen baksın! Paranız daha çok katlanacak! Mevduat faizi yüzde 52'yi aştı!

Dün açıklanan Merkez Bankası'nın politika faizi yüzde 42,5 seviyesine yükselmesinin ardından mevduat faizleri de yüzde 52'yi aştı.

Peugeot açıkladı, tüm hafif ticari araçlarını yeniliyor! Peugeot ürünlerine elektrikli modellerini katıyor

Peugeot, E-Partner, E-Expert ve E-Boxer ile tüm ürünlerine eş zamanlı olarak tam anlamı ile elektrikli modellerini katıyor. İşte Peugeot'un yenilediği ticari araçları...

Kamu bankalarında tüketici kredileri bıçak gibi kesildi, ticari krediler hızlandı!

Merkez Bankası ve yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikasının etkileri kredi büyümelerine yansımaya başladı. 15 Eylül haftasında ticari kredilerin büyüme ivmesinin hızlandığı dikkati çekerken, kamu bankalarının ise tüketici kredilerinde resmen durduğu gözlendi.

Ticari kredi faizleri hem konutu hem taşıtı solladı! Ticari kredi faizi yüzde 38 sınırına dayandı! 

Ticari TL kredi faiz oranı, 1 Eylül haftasında hem taşıt hem de konut kredisi faizlerini solladı. İşte o rakamlar...

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Ziraat Bankası Tüketici Kredisi Faizi Belli Oldu!

Ziraat Bankası'nın tüketici kredisi faizi belli oldu. Peki, Ziraat Bankası 50.000 TL tüketici kredisinin aylık ödemesi ne kadar?

Ticari araç arayanlara kötü haber! Opel Combo Cargo'ya 113 bin TL zam geldi! İşte Combo Cargo Temmuz 2023 fiyatları!

Ticari araç arayanlara kötü haber! Opel Combo Cargo'ya 113 bin TL zam geldi! İşte Combo Cargo Temmuz 2023 fiyatları!

Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Aslangil Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Tarım Ticari Ve Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

Bir milyon liralık anaparada mevduat faizi 40'ı aştığında bakın ne kadar getirisi olacak!

Merkez Bankası'nın yüzde 15 seviyeye çıkardığı mevduat faizi ve politika faizi arasındaki farklar gittikçe açılıyor. Vadeli TL mevduatta ortalama faizin yüzde 40'ı aştığı gözlemleniyor.  Bu verilerin getirisi ise farklı şekilde olacak. İşte bu faizin beklenen getirisi hakkında detaylar…

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Ticari temerrüt faizi 2020 Haberi

Ticari temerrüt faizi 2020

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından (TCMB) mal ve hizmet tedarikinde alacaklıya yapılan geç ödemelere ilişkin temerrüt faiz oranının sözleşmede öngörülmediği veya ilgili hükümlerin geçersiz olduğu hallerde uygulanacak faiz oranı yıllık yüzde 18,25, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarı 385 Türk lirası olarak belirlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB'nin Mal ve Hizmet Tedarikinde Geç Ödemelerde Uygulanacak Temerrüt Faiz Oranı ve Alacağın Tahsili Masrafları için Talep Edilebilecek Asgari Giderim Tutarı Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 13 Ocak 2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 1530'uncu maddesinin 7'nci fıkrası uyarınca mal ve hizmet tedarikinde alacaklıya yapılan geç ödemelere ilişkin temerrüt faiz oranının sözleşmede öngörülmediği veya ilgili hükümlerin geçersiz olduğu hallerde uygulanacak faiz oranı yıllık yüzde...