01 / 05 / 2024

TMMOB İzmir depremi açıklaması

TMMOB İzmir depremi açıklaması

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, bugünkü köşesinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'nun İzmir depreminin ardından kafalarda oluşan sorulara yer verdiği açıklamayı ve İzmir depremini kaleme aldı. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı...

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Çok geç kalındı! Özellikle burası büyük risk altında!

İstanbul depremine hazırlık için geç kalındığının vurgusunu yapan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Başkanı Eyüp Muhçu, olası İstanbul depremi için en riskli bölgeleri açıklayarak, yapılması gerekenleri sıraladı.

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

TMMOB'dan Maraş depremi raporu: İl il eksikler ve sorunlar belli oldu!

TMMOB ekipleri, yüzyılın felaketi şeklinde nitelendirilen depremin ardından bölgeye gitti. İşte TMMOB tarafından açıklanan deprem raporu...

İzmir'de satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı!

İzmir depremi sonrası yükselen kira fiyatları İzmir gündeminini mesgul etmeye devam ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaşanan kira artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

TMMOB'dan İzmir'deki emsal artışına itiraz!

TMMOB İzmir İKK, İzmir'de emsal artışı imar planı notunun durdurulması ve iptal edilmesi için Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. Bayraklı Belediyesi’ne itiraz dilekçesi veren TMMOB İKK, itirazın ret edilmesi sonrasında hukuki süreci başlattı.

Meslek Odalarından 'Zorlu Konak'ın ruhsatı iptal edilsin' çağrısı!

İzmir Zorlu Konak Projesi'nde sular durulmuyor. TMMOB İzmir İKK Dönem Sözcüsü Maden Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Aykut Akdemir ve Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman' da Zorlu Konak tartışmalarına dahil oldu.

İzmir'de gayrimenkul tercihleri değişti!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi, bugünkü yazısında İzmir depremi sonrasında değişen gayrimenkul tercihlerini kaleme aldı.

İzmir deprem konutları fiilen teslim edilmedi iddiası!

İzmir Depremi Proje Alanı Mağdurları Platformu’ndan Avukat Nilsu Karaman Aktarıcı, İzmir'de deprem konutları teslim töreninde simgesel olarak anahtar teslimi gerçekleştirilmesine karşın teslimlerin fiili olarak hala yapılmadığını iddia etti. 

Zorlu Konak projesinde yükseklik tartışmaları hız kesmiyor!

İzmir Konak'ta Zorlu Holding’e ait gökdelen projesinin yüksekliğine ilişkin yaşanan tartışmalı süreç hız kesmiyor. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, gündemden düşmeyen ‘Zorlu Projesi’ne ilişkin yeni bir yazılı açıklama yaptı.

TMMOB'dan İzmir depreminde yıkılan yapılara ilişkin açıklama!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, bugünkü köşesinde TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu'nun İzmir depreminin ardından kafalarda oluşan sorulara yer verdiği açıklamayı ve İzmir depremini kaleme aldı. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı...

TMMOB İzmir depremi açıklaması Haberi

TMMOB İzmir depremi açıklaması

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve İzmir Barosu, İzmir depreminin ardından 1 senedir akıllara gelen sorulara ilişkin açıklama yaptı. 

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gencer, "30 Ekim İzmir depreminin üzerinden bir yıl geçti. Depremde 117 vatandaşımızı kaybettik. 679 bina üzerindeki 3 bin 828 bağımsız bölüm ağır hasarlı, 789 binadaki 9 bin 117 bağımsız bölüm ise orta hasarlı olarak tespit edildi" değerlendirmesinde bulundu. İşte Osman Gencer'in 'Deprem vergisini gören var mı?' başlıklı yazısı şu şekilde:

Ve aradan tam bir sene geçti.

Bu zaman içinde pek fazla yol aldığımız söylenemez.

Deprem mağdurları hala sorunlarına çare üretilmesini bekliyorlar.

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) süreci çok yakından takip ediyor.

Dolayısıyla yaşanan sıkıntıları gayet iyi biliyor.

O yüzden, depremden yaklaşık dört ay sonra, 9 Mart 2021 tarihinde,...