05 / 05 / 2024

TMMOB meslek içi eğitim ve belgelendirme

TMMOB meslek içi eğitim ve belgelendirme

TMMOB meslek içi eğitim ve belgelendirme yönetmeliği, 14 Aralık 2004 tarihli ve 25670 sayılı Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. İşte yönetmelikte yer alan yasal hükümler...

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

En çok aranan meslek grupları belli oldu! İşverenler en çok bu mesleklerden eleman arıyor!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işverenlerim en çok aradığı meslek gruplarını açıkladı. İşte en çok aranan meslekler...

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine dair “Yıkım Yaşanan Şehirlerde Planlamanın Analizi” raporunu yayımladı.

50 bin liraya işçi aranıyor! İşte merak edilen o meslek

Günümüzde bazı meslek gruplarında artık çıraklar ve ustalar yetişmiyor. Bundan dolayı da pek çok sektör unutulmaya yüz tutmak üzere. Ekonomik getirisi yüksek olan o meslek grubunda 50 bin TL’ye çalışacak işçi bulma konusunda sorunlara şahit oluyoruz.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

Geleceği parlak 7 meslek: İş dünyasında büyük fırsatlar kapıyı çalıyor! Hemen öğrenmeye başlayın!

Yapay zeka, büyük veri analizi ve yeşil enerji gibi alanlardaki teknolojik gelişmeler, iş dünyasında yeni ve değerli iş alanları oluşturuyor. İşte geleceği parlak 7 meslek!

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Bu ilanı sakın kaçırmayın!

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyen ve akademisyen adaylarının sakın kaçırmayacağı ilanların detaylarını sizler için hazırladık. İşte haberin ayrıntıları…

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

Fark hesaplandı! Maaşları 22 bin 921 TL'ye yükselecek! İşte o meslek grupları...

458 binin üzerinde çalışanı ilgilendirecek düzenleme için gözler Meclis'e çevrilmiş durumda. Hayata geçecek düzenleme sonrası bazı meslek gruplarının maaşlarında artış olacak. Peki maaşları artacak meslek grupları hangileri? İşte o meslek grupları...

İŞKUR üzerinde başvuru yapılıyor! İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunları alınacak

İŞKUR üzerinden hemen hemen her meslek için personel alımları tüm hızıyla sürüyor. İŞKUR üzerinden özel sektörler için Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılıyor. Başvurular İŞKUR üzerinden online bir şekilde olacak. İşte tüm detaylar...

EYT'de 40 meslek grubu için askerlik ve doğum borçlanması dışında primi etkileyecek önemli detay

EYT çıkmadan önce eksik prim günlerinin tamamlanması ve borçlanmaların yapılması için SGK müdürlüklerinde hummalı çalışma devam ederken 40'tan fazla meslek için emekliliği öne çeken önemli bir detay daha var.

2022’de en çok işte bu meslek arandı!

Bu sene yine Google’da çok şeyler aradık, sorduk… Fakat bu yıl arama motorunda iş kollarından biri en fazla aranan ve ‘nasıl olunur?’  sorusunun yanıtı aranan meslek oldu.

TMMOB meslek içi eğitim ve belgelendirme Haberi

TMMOB meslek içi eğitim ve belgelendirme

TMMOB MESLEK İÇİ EĞİTİM VE BELGELENDİRME YÖNETMELİĞİ!


Kapsam


Madde - 1 Bu Yönetmeliğin amacı, ülke ve toplum yararları doğrultusunda meslek alanları ile ilgili denetimin yapılabilmesi, yetkili üyelerin tanımlanması, üyelerin mesleki ve bilimsel çalışmalarına yaptıkları işlere ve tamamlayıcı eğitimlerine dayanan uzmanlıklarının Odalarca belirlenmesi, belgelendirilmesi ve gerektiğinde yetkili üyelerin kamuoyuna önerilmesinin sağlanmasıdır.


Kapsam


Madde - 2 Bu Yönetmelik, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı odalara kayıtlı mühendis, mimar ve şehir plancılarının meslek alanlarına yönelik, toplumun gereksinimlerini karşılamak doğrultusunda araştırma, inceleme, projelendirme, tasarım, raporlama, eğitim, uygulama ve teknik sorumluluğu üstlenme işlevleri kapsamında olan ve uzmanlık gerektiren hizmetler için yetkili üyelerin saptanması, eğitimi ve belgelendirilmesi esaslarını kapsar.


Dayanak


Madde - 3 Bu Yönetmelik; 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununun 39 uncu maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar


Madde...