02 / 05 / 2024

tobb fiyat istikrarı açıklaması

tobb fiyat istikrarı açıklaması

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan yapılan ortak açıklamada, “Fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomide başlayan canlanma kısa süreli olur” denildi.

Londra'daki konut fiyatları, 10 yıldır istikrarını koruyor!

Londra'daki kontular 2014 yılından bu yana en uygun fiyatlı evler haline gelerek fiyat istikrarını korumaya devam ediyor.  

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Bakan Şimşek yeni haritayı belirledi! Peki şimdi ne olacak?

Türkiye’nin yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek makro finansal istikrar ve fiyat istikrarın sağlanacağını ifade etti. Bakan Şimşek’in ifadelerinin ardından milyonlarca vatandaş gözünü gelecek yeni haberlere çevirdi. İşte tüm detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın finansal istikrar hedefine yönelik kararlı adımları devam ediyor. Banka, son yayınladığı finansal istikrar raporunda Liralaşma Stratejisi'ni öne çıkardı. Bu strateji ile fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin flaş açıklama! 

Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklama yapıldı. Fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

NielsenlQ araştırdı: Fiyat artışları tüketicinin cebine yük oluyor

Küresel araştırma şirketi NielsenIQ tarafından yapılan araştırmaya göre bozulan fiyat istikrarın gıdaya yansıdığı ve tüketicinin cebine yük olmaya başladığını ortaya koyuyor.

Galerilere 30 milyon liraya kadar teminat şartı getiriliyor

Vergi ve fiyat istikrarı ile ilgili bir takım düzenlemeler içeren ikinci torba kanunla oto galerilerden kaynaklanacak vergi kaçak ve kaybının önüne geçilmesi için teminat mektubu alınması öngörülüyor

Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon ve konut fiyatlarını masaya yatırdı! Önlem alınacak!

Fiyat İstikrarı Komitesinin 6'ncı toplantısı dün Bakan Nebati'nin önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda enflasyon ve konut fiyatları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati, gıda ve enerji fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı!

Fiyat İstikrarı Komitesi beşinci toplantısı Hazine ve Maliye Bakanı Nebati başkanlığında gerçekleşti. Bakan Nebati fiyat istikrarı için alınan beş önlemi açıkladı. 

Beştepe'de kritik enflasyon ve yüksek fiyat toplantısı! Açık mesaj verildi

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun son toplantısında, yurt içinde stratejik tarım ürünleri başta olmak üzere arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanmasına ilişkin alınacak tedbirler ve gıda enflasyonuna yönelik atılması gereken adımlar ele alındı.

Kırmızı ette bomba gelişme! Resmen harekete geçiliyor

Et ve Süt Kurumunca (ESK) resmi hesabından yapılan açıklamada, fiyat istikrarının sağlanması amacıyla tüm araçların kullanılacağı duyuruldu.

tobb fiyat istikrarı açıklaması Haberi

tobb fiyat istikrarı açıklaması

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD tarafından yapılan ortak açıklamada, küresel tedarik zincirlerinde ciddi aksamaların yaşandığı Kovid-19 pandemisi sonrası normalleşme sürecinde, ekonomik büyüme ve istihdam için Türkiye’nin birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğuna inandıkları bildirildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomide başlayan her canlanmanın kısa süreli olduğunu ve iş insanlarının yatırım ufkunu daralttığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu nedenle, ülkemizin hak ettiği refah artışını sağlamak için fiyat istikrarını bir ön koşul olarak görmekteyiz. Fiyat istikrarının sağlanmasıyla Türkiye’de yatırım ortamı iyileşecek, öngörülebilirlik artacak, böylece katma değeri yüksek yeni teknoloji yatırımlarını ülkemize çekmek mümkün olacaktır." Bu kapsamda başlatılan yeni ekonomik reform gündeminin yakından takip edildiğinin bildirildiği açıklamada, "Enflasyonla mücadelenin öncelikli hedef olmasını destekliyoruz. Enflasyonla mücadeleye yönelik Hazine ve Maliye...