15 / 05 / 2024

tokat gökmedrese

tokat gökmedrese

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen yaptığı konuşmada: " Gökmedrese 'nin kent müzesine dönüştürülmesi için hazırlanan projeyle kültürel mirasımızın yaşatıldığı ve tanıtıldığı bir ortam oluşturulacaktır " dedi

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

1 Ağustos altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Altın almak veya satmak isteyenler için güncel altın fiyatları belli oldu. Altın almak isteyenlere tokat gibi rakamlar! Gram altın, çeyrek altın fiyatını gören şok olacak! 1 Ağustos 2023 altın fiyatları.

TOKİ Tokat İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak dar gelirlilerin yüzünü güldüren "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Tokat'ta hayata geçirilecek olan 1500 konutun hak sahiplerinin belli olması için kura çekimi de yapıldı.

Dolar 10 TL olacak iddiasına İslam Memiş'ten tokat gibi cevap! 5 ay sonra dolar net bu kadar olacak

Dolar kurunda 10 TL seviyelerinin görüleceğine yönelik ortaya atılan iddialara İslam Memiş'ten tokat gibi cevap geldi. ''Rakamlara değil cebimize bakalım'' diyerek uyaran Memiş, doların 5 ay sonra ne kadar olacağını net bir şekilde açıkladı.

Tokat Belediyesi 450 bin TL'den başlayan fiyatlarla 2+1, 3+1, 4+1 konut satıyor! Ev almak isteyenlere müjde!

Tokat Belediyesi, Tokat ili, Merkez ilçesi, Günevi Mahallesi'nde yer alan 2+1, 3+1 ve 5+1 olmak üzere toplam 9 daireyi satıyor...

Gram altında doğru bilinen yanlış ortaya çıktı! Bunu yapan çok büyük zarar ediyor! Tokat gibi açıklama...

Altın ile yaptığı yorumlar ile gündemden düşmeyen İslam Memiş'ten yatırımcılara tokat gibi açıklama geldi. Gram altın ile ilgili  'Bunu yapana zarar ediyor' dedi ve yatırımcıları uyardı...

Tokat Havalimanı kapılarını uçuşlara açtı! İşte Tokat Havalimanı'nın özellikleri ve maliyeti

2017 yılında pist ve altyapı sorunları kapsamında, uçuş güvenliği gerekçesiyle hava trafiğine kapatılan Tokat Havalimanı, yenilenen pisti, modern sistemlerle donatılmış terminal binası ve kulesiyle bugün hizmete açıldı.

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökmedrese Yol İnşaat İş Makinaları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Umut Tarakcı tarafından kuruldu.

SGK Tokat'taki 79 adet iş yerini satışa çıkardı!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Tokat Turhal'da bulunan  79 adet iş yerini 9 milyon 54 bin TL'ye satışa çıkardı. 

TOKİ'den Tokat'a 3 yeni okul! İhalesi bugün!

Tokat İli Merkez İlçesi Güneşli Mahallesi, Reşadiye İlçesi Osmaniye Mahallesi ve Turhal İlçesi Osmangazi Mahallesi 16’şar Derslikli Eğitim Yapıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Tokat'ta yeni havalimanı inşaatının yüzde 85'i bitti!

Tokat'a inşa edilen yeni havalimanın yüzde 85'i tamamlandı. Alanda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

tokat gökmedrese Haberi

tokat gökmedrese


 Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, tarihi Gökmedrese'nin kent müzesine dönüştürüleceğini bildirdi.


Taşkesen, Tokat Valiliğinin internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve geçmişte önemli ticaret yolları üzerinde bulunan Tokat'ın doğası, turizm potansiyeli ve verimli topraklarıyla özellikli bir il olduğunu belirtti.


Birçok uygarlığın izlerini bünyesinde barındıran Tokat'ta, 900 yıllık eserlerin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:


"Bölgeyi ziyarete gelen turistlere kültürel mirasımızın tanıtımını sadece bölgedeki tarihi eserleri göstererek yapmak, kültürümüzün eksik anlaşılmasına neden olmaktadır. Onlara kültürümüzü yaşayabilecekleri bir ortam sunmak, kültürümüzün tanıtımı açısından yapılması zorunlu bir faaliyettir. Bu faaliyeti gerçekleştirmek amacıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün hazırladığı 'Tokat Kent Müzesi Fizibilite Projesi' ile Tokat'ta kent müzesinin oluşturulması sağlanacak. Projeyle, bölgeyi ziyaret gelen turistlere kültürümüzü yaşayabilecekleri tabii bir ortam sunulması amaçlandı....