28 / 04 / 2024

Tokat Sık Dişini Helası yenileme

Tokat Sık Dişini Helası yenileme

Tokat’ta tarihi Sulusokak’ta bulunan ve halk arasında ’Sık dişini helası’ diye bilinen Osmanlı döneminden kalma yapıda belediye tarafından restorasyon çalışması başlatıldı. Yapının müzeye dönüştürülerek turizme kazandırılması planlanıyor.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

DAİMFED Genel Başkanı Karslıoğlu: İnşaat sektörü sıkıntıda! Kamu müteahhitleri reel fiyat farkı bekliyor

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, inşaat sektörün sıkıntıda olduğunu açıklayarak, yetkililer tarafından reel fiyat farkı ile cezasız tasfiye kararnamesinin ele alınması gerektiğini vurguladı.

Evde canı sıkılınca bileziklerini sattı, şimdi 5 milyonluk serveti var

Antalya'da yaşayan 43 yaşındaki Fatma Öncel, 15 yıl önce evde sıkıldığı için 4 bileziğini satıp 1 inek aldı. 15 yıl sonra ise Öncel'in 5 milyon liralık serveti var.

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Moody's: Küresel finansal koşullar ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, küresel finansal şartların yükselen tahvil fiyatlarına rağmen ılımlı görünüm sergilediğini belirtti.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Konut profesyonelleri neden sık iş değiştirir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, gayrimenkul sektöründeki eleman sirkülasyonunu ve konut profesyonellerinin neden sık iş değiştirdiğini kaleme aldı..

Yapı ruhsatlarındaki düşüş sektörde sıkıntı yaratabilir!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, yapı ruhsatlarındaki düşüşün sektör adına sıkıntı olabileceğini açıkladı.

Yeni İmar Kanunu sıkıntı yaratır!

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Yeni İmar Kanunu'nun sektörde sıkıntılar yaratabileceğini açıkladı.

Tokat'taki Sık Dişini Helası'nın restorasyonunda sikke bulundu!

Tokat'ta 8 ay önce restorasyonuna başlanılan Sık Dişini Helası'nın çalışmalarında işçiler tarafından 400 adet altın sikke buulundu. Sikkeler müze olarak değerlendirilecek.

Tokat Sık Dişini Helası yenileme Haberi

Tokat Sık Dişini Helası yenileme

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Sulusokak Çarşısı’nda bulunan ve Osmanlı döneminde 1600’lü yıllarda yaptırılan, son yıllarda ise depo olarak kullanılıp, ardından boşaltılan yapıda bir hafta önce başlatılan çalışmaları inceledi. Osmanlı döneminde esnafın kullandığı tek umumi tuvalet olan, halk arasında ’Sık dişini helası’ olarak bilinen yapı içerisinde gezen Başkan Eroğlu, daha sonra açıklamalarda bulundu.


"MÜZE HALİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Sulusokak’ta çok sayıda tarihi yapının bulunduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, bu tarihi canlandırmak için çalıştıklarını söyledi. ’Sık dişini’ helasında çalışmaları belediye olarak bir hafta önce başlattıklarını belirten Başkan Eroğlu, "Tabi bildiğimiz kadarıyla 15’inci yüzyılda bu mekanın yapıldığını öngörüyoruz. Burası zaman zaman insanların hamam, zaman zaman ise umumi ihtiyaçlarını giderdiği mekan olarak kullanılmış. O dönemlerde 12 tane ticaret hanı varmış, bu mekanlarda. Bir çok insan kalırmış bu...