07 / 05 / 2024

toki artık yaşam alanı üretiyor

toki artık yaşam alanı üretiyor

Kötü mimari, tek tip bloklar, inşaat yoğunluğu ve pahalı konutlarıyla eleştirilen TOKİ, yeni bir kimliğe bürünüyor. TOKİ Başkanı Turan, ‘barınma merkezi’ olmaktan çıkıp ‘yaşam alanları’ üretmeye başladıklarını söyledi.

Büyükşehirlerdeki astronomik kiralar yaşamı tehdit ediyor: Devlet konut piyasasına el atmalı! 

Fahiş oranlarda yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları artık yaşamı tehdit eder duruma geldi. Peki konut sorunu neden kaynaklanıyor? 

Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı!

Kurtköy’deki Lens İstanbul Yaşam Merkezi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bando ve mehteran takımının coşkulu gösterisi ile kutlandı. Alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti, Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi Lens İstanbul’un birbirinden renkli kutlamalara ev sahipliği yaptı...

Lens İstanbul Yaşam Merkezi 29 Ekim'de açılıyor!

Lens Yapı tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Lens İstanbul Yaşam Merkezi 29 Ekim'de kapılarını açıyor. İstanbul’a yeni bir soluk kazandıracak Türkiye’nin en büyük yaşam merkezi arasında bulunacak Lens İstanbul, alışveriş, eğlence, lezzet ve sanatın başkenti olacak.

Yıldız Çağrı Atiksoy artık İzmir'de yaşıyor!

Yıldız Çağrı Atiksoy, önceki akşam Nişantaşı’nda görüntülendi. Nerelerdesiniz, neler yapıyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Atiksoy, “İzmir’de ailemin yanında yaşıyorum artık'' dedi.

TOKİ konforlu bir yaşam sunuyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Dergi'nin Ekim 2018 sayısında "Yeşim yaşam alanları" başlıklı yazı kaleme aldı. İşte yazının detayları...

Hırsızlık kurbanlarının yüzde 80’i evinden taşınıyor!

Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip, hırsızlık kurbanı olanların mahremiyetinin bir kez ihlal edildiği düşüncesiyle artık yaşamına orada devam etmek istemediğini söyledi.

Elements Yalıkavak Daikin ile yaz kış yaşam konforu sunuyor!

Elements Yalıkavak, Daikin’in üstün özellikler taşıyan VRV ve Altherma sistemleri ile 4 mevsim yaşam konforu sunuyor..

Bozüyük'e engelli yaşam merkezi yapılmalı!

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik, dernek olarak üye sayılarının artmasıyla birlikte etkinliklerinin de arttığını belirterek, engelli yaşam merkezinin artık bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Sakarya'da 30 Dönümlük Yaşam Alanı ihalesi Cuma günü yapılacak!

Başkan Toçoğlu tarafından Pamukova’ya müjdesi verilen yeni yaşam alanı projesi 15 Temmuz Cuma günü ihaleye çıkıyor.

Konut alıcıları artık yaşam alanı olan projeleri seçiyor!

Yöryapı Kentsel Dönüşüm Müdürü olan Sedat Yıldız, ailelerin artık başını sokacak bir yerden çok bir yaşam alanı aradıklarını söyledi

Müstakil yapıların dönüşümü yaşam kültürünü etkiliyor!

Konya'da müstakil yapıların apartmanlara veya sitelere dönüşmesiyle yaşam kültürü de değişti. Eskiden müstakil yapılı evlerin bahçelerinde kendi ürünü eken, kümes hayvancılığı yapan vatandaşlar artık bu işleri hobi amaçlı yapıyor.

Metropollerde konut algısı baştan sona değişti!

Son 3-4 yıldan bu yana başlatılan büyük inşaat hamlesiyle çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği metropollerde konut algısı da baştan sona değişti. Konut alıcısı artık, yaşam standartlarını değiştirecek, ‘farklı’ konut arayışında…

Sinpaş Altın Kuleler’de yaşam başlıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörünün temalı en büyük yaşam projesi olan Altınoran’ın kalbinde yükselen Sinpaş Altın Kuleler’de prestijli yaşam başlıyor. Altın Kuleler’in sunduğu benzersiz ayrıcalıklara şimdi 5 yıldızlı yatırım planı ile dâhil olun!

toki artık yaşam alanı üretiyor Haberi

toki artık yaşam alanı üretiyor

Kötü mimari, tek tip bloklar, inşaat yoğunluğu ve pahalı konutlarıyla eleştirilen TOKİ, yeni bir kimliğe bürünüyor. TOKİ Başkanı Turan, ‘barınma merkezi’ olmaktan çıkıp ‘yaşam alanları’ üretmeye başladıklarını, şehir parklarıyla da imajlarını değiştireceklerini söylüyor.


Türkiye’nin her ilinde sıra sıra dizilmiş tek tip bloklarla karşılaştığınızda aklınıza ilk gelen Toplu Konut İdaresi yani TOKİ olurdu. Yüksek binaları, şehrin dokusuyla uyumsuzluğu, ucuz malzeme kullanımı ve arazilerinde geliştirilen lüks konutlar nedeniyle asıl görevi dar gelirliye konut edindirmeden uzaklaşmasıyla eleştirilerin hedefinde olan TOKİ, yenilenme sürecine girdi. TOKİ’nin yeni hedefinde konutlarını ‘barınma merkezi’ olmaktan çıkarıp, ‘yaşam alanları’ oluşturmak var.


Mimarisine, blok tiplerine, bina yüksekliklerine, dar gelirliye ulaşma stratejisine yenilik getiren TOKİ, bundan böyle kentlere yeşil alan kazandırmak gibi bir misyon da edindi. TOKİ artık dar gelirliye ev üretmekle...