29 / 04 / 2024

toki emekli nasıl başvurulur

toki emekli nasıl başvurulur

Emeklilerimiz kontenjan ayrılan projelerde; “Emekli kimlik kartı, SGK dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi”nden herhangi biri ile TOKİ’ye başvuruda bulunabilecek.

TOKİ Mart 2024 projelerine başvurmak isteyenler aman dikkat! e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

TOKİ'nin satışları devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler söz konusu başvuruları nasıl yapacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devletten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor?

Yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz! Memurlar EYT'den nasıl yararlanır? 

Pek çok memur EYT'den nasıl yararlanabileceği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki memurlar EYT'den yararlanabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler dikkat! e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 2024 projelerine başvurmak isteyenler TOKİ başvuruları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet üzerinden adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır? 

Engelli çocuğu olanlar dikkat! Engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

Engelli çocuğu olan anneler nasıl erken emekli olabileceklerini merak ediyor. Engelli çocuk annelerinin emeklilik yaşı öne çekiliyor. Peki engelli çocuk annesi nasıl erken emekli olur?

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Babadan emekli maaşı nasıl alınır? Dul ve yetim maaşı başvurusu 2023! Birikmiş yetim maaşı nasıl sorgulanır?

Birikmiş yetim aylığı sorgulaması son günlerde sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki babadan emekli maaşı nasıl alınır? Birikmiş yetim maaşı nasıl sorgulanır?

Emeklilikte son dakika! 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? Aman dikkat! 

Emekli maaşlarına yapılacak zam öncesinde, erken emekli olmanın yolları ve emeklilik tarihi hesaplama gibi konular sık sık gündeme geliyor. Peki 3600 günle nasıl emekli olunur? EYT'de geciken maaşlar için faiz ödenecek mi? İşte o merak edilen soruların yanıtları...

Yeni emekli olacaklar aman dikkat! Bunları yaparsanız emekli maaşınız düşer! Emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) emekli olmaya başladılar fakat pek çok kişi düşük emekli aylığına tepki gösteriyor. Peki emekli maaşı nasıl yükseltilebilir?

toki emekli nasıl başvurulur Haberi

toki emekli nasıl başvurulur

Emeklilerimiz kontenjan ayrılan projelerde; “Emekli kimlik kartı, SGK dökümü, emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi”nden herhangi biri ile TOKİ’ye başvuruda bulunabilecek. Bu projelere başvuruda emekli derneğine üyelik şartı bulunmuyor.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, emeklilerimiz başta olmak üzere konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşlarımızı ödemeleri düşük taksitlerle ve 240 aya varan vade seçenekleriyle konut sahibi yapabilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.


TOKİ, “Talep örgütlenmesi” ve “Projelerden kontenjan ayrılması” şeklinde iki ayrı yöntemle emeklilerimizi konut sahibi yapıyor.


Kontenjan uygulaması dört ilden başladı


TOKİ tarafından gerçekleştirilen projelerden konut sahibi olmayan emeklilerimiz için yüzde 25 oranında kontenjan ayrılması uygulaması; Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt illerinden başladı. İdare, diğer illerde satışa sunacağı konut projelerinden de emeklilerimiz için kontenjan ayıracak.


Konut sahibi olmayan emeklilerimizin TOKİ’ye başvurularında sadece;...