06 / 05 / 2024

toki ev standartları

toki ev standartları

Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut, "Önceden insanlar, 'başımı sokacak bir evim olsun yeterli diyordu. TOKİ'nin yaptığı konutlar bu beklentiyi yükseltti" dedi..

TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

Türkiye'nin 81 ilindeki dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapan TOKi, yeni projelerine de hız kesmeden devam ediyor. Peki TOKİ'den nasıl ev alınır 2024? 

TOKİ para iadesi nasıl alınır? Para iadesi neden uzun sürer? TOKİ ev çıkmazsa para iade ne zaman?

TOKİ para iadesi şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. İade bekleyen vatandaşlar, bu konuda sordukları sorulara yanıt arıyorlar. İşte detaylar!

TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılan kura çekimi gündemde yer alırken, TOKİ’ye dair sorular da sorulmaya devam ediyor. İşte bu konu nezdinde “TOKİ ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunun yanıtı!

TOKİ ev çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ ev çekilişi ne zaman, TOKİ kura çekilişi ne zaman olacak, TOKİ ne zaman çekiliyor? sorularına dair detaylar konut alıcıları tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut başvurularının kura çekim sonuçları merakla bekleniyor. Bu bağlamda vatandaşlar, TOKİ ev kuraları ne zaman çekilecek? şeklinde sorduğu sorularına yanıt arıyor.

TOKİ ev başvurusu ne zaman bitiyor? TOKİ para yatırma süresi geçti mi? TOKİ için ne kadar peşinat alıyor 2022?

TOKİ başvuru ücreti yatırma süresinin geçip geçmediğine dair sorular sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

TOKİ'den 240 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdüren TOKİ, Haziran ayının ilk haftasında 104 konutu satışa çıkarıyor. Projelerden 240 TL'den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabiliyor.

TOKİ'den dar gelirli için ucuz ev fırsatı!

Bu yıl özellikle dar gelir grubuna odaklan TOKİ her bütçeye uygun konutlarda sunduğu 20 yıla kadar vade imkanı ile ev sahibi yapıyor..

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 25.'si gerçekleştirildi!

“Mahallem İstanbul” projesinin koordinatörü Prof. Dr. Murat Şeker, projeyle İstanbul mahalleleri düzeyinde kentsel ve kamusal alanlarla ilgili büyük bir veri tabanı meydana getirdiklerini ve bunu anlaşılır, uygulanabilir coğrafi tabanlı bir sistemle derlediklerini belirtti.  

TOKİ Ev ve Şehir Seminerleri'nin 24’üncüsü gerçekleştirildi!

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alidost Ertuğrul, İstanbul’un her dönem dinamik bir tamirat ve restorasyon eylemine sahne olduğunu söyleyerek entin yenilenme süreçlerini değerlendirdi. 

TOKİ Çankırı’da dar gelirlileri ev sahibi yapıyor!

Geliştirdiği sosyal konut projeleriyle, güvenli ve konforlu yaşam alanları kuran TOKİ, Çankırı Kurşunlu’da uygun fiyatlarla dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapıyor…

TOKİ ile 15 bin emekli ev sahibi olacak!

Emeklilere konut müjdesi veren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 2017'deki gibi bu yılda 15 bin emekliyi ev sahibi yapacaklarını ifade etti.

TOKİ'den İstanbul'da 700 TL taksitle ev fırsatı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Anadolu’da taksitleri asgari ücretin 3’te biri hatta 4’te biri düzeyinde ev sattıklarını belirterek “Bu yıl İstanbul’da orta ve alt gelir grubuna yönelik 4-5 bin konutu satışa sunacağız. Silivri’de taksitler 700-800 TL, Tuzla’da 900 TL civarında olacak” dedi.

toki ev standartları Haberi

toki ev standartları

Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Karabulut, "Önceden insanlar, 'başımı sokacak bir evim olsun yeterli diyordu. TOKİ'nin yaptığı konutlar bu beklentiyi yükseltti" dedi. 


Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak TOKİ konutlarında yaşayanlarla, "TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi Konutları Müşteri Memnuniyeti Araştırması" yaptıklarını söyledi. 

Araştırmada, TOKİ'nin kentsel dönüşüme olan katkısını görmenin yanı sıra, konutlarda yaşayanların beklentilerinin de ölçüldüğünü belirten Karabulut, "TOKİ, şehirlerin estetik görünümünü değiştirdi. Konut ihtiyacı konusunda vatandaşa farklı bir anlayış kazandırdı. Araştırmamızda, bu konutlarda yaşayan insanların beklentilerini ölçmeye çalıştık" ifadelerini kullandı. 


Karabulut, araştırmamıı analizinde konut kullanıcılarının çağdaş kent yaşamının gerektirdiği faktörleri önemsediği sonucuna ulaşıldığını dile getirdi. 


Alt gelir grubu ve dar gelirliler için başlatılan toplu konut hamlesinin gecekondu yapılarını ve kooperatif mağdurlarını azalttığını vurgulayan Karabulut,...