29 / 04 / 2024

TOKİ ikinci yüzde 22 indirim kampanyası

TOKİ ikinci yüzde 22 indirim kampanyası

Dar gelirli ailelerin yüzünü güldüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ikinci yüzde 22 indirim kampanyası 5 gün sonra bitiyor.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Ekim 2023'te ikinci el araç fiyatlarındaki düşüş yüzde 4 geriledi!

VavaCars, VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre eylül ayında yüzde 8 düşüş gösteren ikinci el araç fiyatları, ekim ayında da gerilerken bir önceki aya göre yüzde 4 geriledi. 

İkinci el piyasası canlanacak! Fiyatlar yüzde 30 düşecek

Uzun yıllardır haciz sebebiyle yediemin otoparklarında bulunan araçlar 1 Kasım'da satışa sunulacak. Sektör temsilcileri 700 bin ikinci el otomobilin piyasaya gireceğini ve ikinci el otomobil fiyatlarını yüzde 30 düşüreceğini belirtiyor.

Yüzde 8’lik fiyat düşüşü ikinci el araç alımlarını avantaja çevirdi!

VavaCars’ın araştırmasına göre ikinci el araç fiyat artışları, iki yılın ardından eylül ayında düştü. Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen gerçek piyasalardaki ikinci el araç fiyatlarının yüzde 8 gerilediğini söyledi.

İkinci el çevrim içi otomobil pazarında fiyatlar yüzde 2,6 düştü! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül 2023'te 141 bin 508 adet satış olurken, fiyatlar aylık bazda yüzde 2,59 geriledi. İşte detaylar...

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Konutta son dönemlerde yatırım amaçlı değil, ihtiyaç amaçlı alımlar gündemde. Talep düşünce ikinci elde konut sahipleri yüzde 5 ile 15 arasında indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar...

İkinci el otomobil satışlarında balon patladı: Fiyatlar yüzde 10 geriledi!

Geçtiğimiz aylarda sıfır araç fiyatlarıyla yarışan ikinci el otomobil fiyatlarında balon patladı. Fiyatlar yüzde 10 gerileyerek, dengelenmeye başladı.

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Beko’dan görülmemiş indirim! Buhar kazanlı ütü alımlarına ikinci küçük ev aletine yüzde 50 indirim geldi!

Beko’tan ağustos ayına özel küçük ev aletlerine indirim haberi geldi. Elektrikli ev aleti denilince akla ilk gelen üreticilerden Beko, küçük ev aletlerinde ikinci alımlarda yüzde 50 indirim yapacağını duyurdu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

İşsizlik rakamları açıklandı: 2023'ün ikinci çeyreğinde yüzde 9,7'ye geriledi

Türkiye'de işsizlik oranı 2023 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre 0,3 puanlık düşüşle yüzde 9,7 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmalar yüzde 27 azaldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi Raporu-2023 İlk 6 Ay” sonuçlarında, İstanbul Avrupa Yakası'nda ikinci el gayrimenkulde taşınmaların yüzde 27 düştüğü belirlendi. İşte ayrıntılar...

TOKİ ikinci yüzde 22 indirim kampanyası Haberi

TOKİ ikinci yüzde 22 indirim kampanyası

Dar gelirli aileleri düşük taksit ve peşinatlarla konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev alan vatandaşların merakla beklediği 2. indirim kampanyası 5 gün sonra bitiyor. Başvuruların geçtiğimiz ay başladığı indirim kampanyasından borcunun tamamını ya da en az yüzde 25'lik kısmını ödeyen vatandaşlar yararlanıyor.

TOKİ tarafından başlatılan ikinci indirim kampanyası 2021 dahilinde borcunun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar için de bazı fırsatlar mevut. Başvuruların 5 gün sonra sona ereceği yüzde 22 indirim kampanyası kapsamında borcunun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar toplam borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan ev alan vatandaşlar başvuru dönemi son bulduktan sonra gerçekleştirilecek borç kapatmalarındaki indirimden faydalanamayacak.

TOKİ yüzde 22...