17 / 05 / 2024

toki konutları kentsel dönüşüm

toki konutları kentsel dönüşüm

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), özellikle turizm çalışanlarını düşünerek, turizm bölgelerinde alt gelirli kesim için konut üretimini odağına aldı.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi önderliğinde SİYTAŞ ve Saral İnşaat tarafından hayata geçirilen Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. 

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan soydaşlar için 1989 yılında TOKİ  tarafından inşa edilen Başakşehir Göçmen Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Şırnak halkı TOKİ Konutları'nın teslim edilmesini istiyor!

Şırnak’ta 4 yıl önce TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, konutların bir an önce bitirilerek hak sahiplerine verilmesini talep etti.

Mardin Nusaybin 8. Etap TOKİ konutları kura çekilişi 14 Mayıs'ta!

TOKİ'nin terör mağdurları için Mardin'in Nusaybin ilçesinde inşa ettiği konutların kurası çekilecek. Nusaybin Kentsel Dönüşüm Ofisi kuraların 14 Mayıs'ta çekileceğini duyurdu. 

Kırşehir 3. Etap TOKİ konutlarının sahipleri belirlendi!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, TOKİ 3. etap konutlarının sahiplerinin kura ile belirlendiğini açıkladı.Bağbaşı kentsel dönüşüm alanındaki 2 bin 712 konutluk projede sona gelindi. 

Ardahan'da TOKİ Konutlarının kura çekimi yapıldı!

TOKİ'nin Ardahan Yenimahalle’de ‘kentsel dönüşüm projesi’ kapsamında hayata geçirdiği konutlar için kura çekimi yapıldı.

TOKİ Mudurnu 3. Etap Konutları yükseliyor!

Mudurnu'da inşaatı devam eden 3. Etap Toki Konutları yükselmeye devam ediyor.. 487 konutun yer aldığı Mudurnu 3. Etap Toki'de 500 kişilik bir kültür merkezi de bulunuyor.

Bağcılar Aseda Konutları kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Bağcılar vizyon şehri olma yolunda ilerlerken, kentsel dönüşüm projesi de emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Demirkapı Mahallesi’nde 5 bloklu 168 daireli konutların yıkımı törenle gerçekleştirildi.

Düzce TOKİ Konutları'nda geri sayım başladı!

Düzce'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak TOKİ konutlarında, hak sahiplerinin öncelikli konut edinmelerine ilişkin sürenin 15 Ekim tarihinde sona ereceği bildirildi.

TOKİ Alucra 2.Etap Konutları'nda teslimler 22 Ağustos'ta!

TOKİ tarafından Giresun Alucra'da yapımı tamamlanan 2.Etap Toki konutları, uzunca bir süredir sahiplerine teslim edilemiyordu. TOKİ konutların 22-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında teslim edileceğini açıkladı.

toki konutları kentsel dönüşüm Haberi

toki konutları kentsel dönüşüm

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), özellikle turizm çalışanlarını düşünerek, turizm bölgelerinde alt gelirli kesim için konut üretimini odağına aldı.


Önemli yol alındı


Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; TOKİ'nin bu kapsamda başladığı Çeşme Konutları projesinde çalışmalar sürüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan,Antalya’dan gelen talepler üzerine bu şehirde de yakın zamanda konut üretmeye başlayacaklarını söyledi. Çeşme’nin Reisdere mevkiinde, daha önce 4 katlı olması planlanan TOKİ konutları mahkeme tarafından durdurulmuştu ancak Turan, kendi döneminde bu sorunları aştıklarını belirterek, bölgedeki 1153 adet konutun inşasında önemli yol alındığını dile getirdi. Turan, şöyle devam etti:


“Toplu Konut İdaresi’nin, ben gelmeden önceki çalışmasıydı, ben gelince müdahil oldum. Zemin artı üç kattı, ben geldiğimde bölgeyi de bilen biri olarak, olaya müdahil oldum ve zemin artı iki kat oldu....