05 / 05 / 2024

TOKİ sukuk finansman modeli

TOKİ sukuk finansman modeli

Yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. On binlerce dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak.

TOKİ'den dar gelirlilere yeni finansman modeli!

Yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. On binlerce dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak.

TOKİ dar gelirliler için yeni finansman modelleri uygulayacak!

Emekliler ve yoksullara konut için TOKİ daha aktif olacak. “Sukuk” gibi yeni finansman modelleri devreye girecek.

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca istifa etti!

TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, milletvekili adaylığı için istifasını verdi. TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Karaca, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den Çorum milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Batışehir Bağcılar'da Emlak Konut finansmanıyla! 2.297 TL taksitle!

Batışehir Bağcılar projesi kapsamında yer alan daireler için Emlak Konut finansmanı ile vadelendirme yapılıyor. Proje kapsamında yer alan dairelerin taksitleri ise 2 bin 297 TL'den başlıyor.

Batışehir'de Emlak Konut finansmanıyla! 2.297 TL taksitle!

Batışehir projesi kapsamında yer alan konutlar için Emlak Konut finansmanı ile 120 ay taksit uygulanıyor. Projede taksitler ise 2 bin 297 TL 'den başlangıç gösteriyor.

Zeytinci TOKİ'den fabrika istiyor!

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ yaptığı açıklamada gıda yatırımında üreticinin finansman sorununu çözmek için TOKİ'den fabrika yatırımı yapmasını istedi.

Bağcılar Batışehir'de 2.297 TL taksitle! Emlak Konut finansmanıyla!

Bağcılar Batışehir projesi kapsamında yer alan konutların fiyatları 216 bin TL'den başlıyor. Bağcılar Batışehir projesi kapsamında Emlak Konut finansmanı ile 120 ay taksitlendirme seçeneği uygulanıyor.

Tüketici ve konut finansmanı kredilerine ilişkin ücretlere ilişkin yönetmelik!

3 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlan Finansal tüketicilerden alınacak ücretlere ilişkim usul ve esaslar hakkında yönetmelik kapsamında tüketici ve konut finansmanı kredilerine ilişkin ücretlere ilişkin esaslara yer veriliyor...

Tuz Gölü Yer Altı Depolama Projesi için ek finansman sağlandı!

Hazine Müsteşarlığı ile Dünya Bankası arasında "Tuz Gölü Yer Altı Depolama Projesi" kapsamında, Dünya Bankası'ndan, Hazine geri ödeme garantisi altında 400 milyon dolarlık ek finansman sağlandı

İstmarina'da 30 ay vadeli faizsiz DAP finansmanı kolaylığı!

İçerisinde 31 ila 38 katlı 5 bloğun bulunduğu DAP İstmarina projesinde kampanya dahilinde peşinatların 2015 yılının Şubat ayında ödeniyor. Projede, DAP finansmanı ile 30 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme yapılıyor.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, 300 milyon dolarlık sukuk ihracı planlıyor!

Niyazi Albay Reuters'a yaptığı açıklamada, "Planımız 300 milyon dolar civarında sukuk ihracı gerçekleştirmek. Bu kez daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için uluslararası kurumlarla bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Ağaoğlu, 300 milyon dolarlık sukuk ihracı planlıyor!

Niyazi Albay Reuters'a yaptığı açıklamada, "Planımız 300 milyon dolar civarında sukuk ihracı gerçekleştirmek. Bu kez daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için uluslararası kurumlarla bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Doğuş'tan sonra Ağaoğlu da sukuk ihracı için kolları sıvadı!

Bugüne kadar sadece katılım bankalarının gerçekleştirdiği sukuk ihracına özel sektörden Doğuş Varlık ve Ağaoğlu da ilgi gösteriyor.Ağaoğlu Şirketler Grubu uluslararası İslami borçlanma piyasasından 300 milyon dolar civarında borçlanma planlıyor.

TOKİ sukuk finansman modeli Haberi

TOKİ sukuk finansman modeli

Seçim beyannamesinde sosyal projelere ağırlık veren AK Parti, özellikle konut problemini çözmek çalışmalarını hızlandıracak. Şu ana kadar on binlerce yoksulu ve dar gelirliyi ev sahibi yapan TOKİ'nin önemli rol üstleneceği projeler için yeni finansman modelleri devreye sokulacak. İşte atılması planlanan adımlar:


"Kentsel Dönüşüm Alanları Strateji Belgesi" hazırlanıyor. Belgeyle afet riski yüksek alanlar, artı değer üretme potansiyeli yüksek alanlar ve projeden yararlanacak kişi sayısı gibi kriterler oluşturulacak.


Yeni dönemin önceliklerinden biri alt gelir gruplarının ev sahibi olması. TOKİ, bu süreçte başrolü oynayacak. Ayrıca emekliler için aylık 250 TL bedelle, 240 taksitle konut edinme imkânı öngörüldü. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Anadolu'nun hemen hemen her yerinde 250 lira taksitle ev talebini karşılayacak imkânımız var. Emeklilerimiz bizi takip etsinler" dedi.


Yeni finansman modelleri uygulamaya geçirilecek. Kentsel...