05 / 05 / 2024

tokiden düzeltme

tokiden düzeltme

"Heyelan bölgesinde TOKİ yıkımı" başlıklı haberle ilgili olarak TOKİ bir düzeltme metni gönderdi. TOKİ yolladığı düzeltmede "Haberde iddia edildiği üzere TOKİ'nin Kağıthane'de devam eden bir inşaat projesi bulunmamaktadır." diye ifade etti.

Almanya'da ev fiyatlarında tarihi düşüş! 60 yıldır görülmemiş oranda düştü!

Almanya'da 2023 yılında konut fiyatlarının en az 60 senedir görülmemiş oranda düşüş gösterdiği belirtildi. Araştırmayı yapan kurum söz konusu bu düşüşün bir "fiyat düzeltme evresi" olduğunu dile getirdi.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

ECB'den emlak piyasası analizi: Faiz artırımları risk yaratıyor! 

Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından, Finansal İstikrar Raporu  yayımlandı ve veriler açıklandı. ECB, raporda sıkılaştırma ile beraber emlak piyasasında "fiyat düzeltme riskinin" yükseldiği uyarısını yaptı. İşte ayrıntılar...

Windows 11 büyük bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya

Bu yılın Ocak ayında Microsoft, Windows 11'e güncellenen bilgisayarlar için bir güvenlik düzeltme eki yayınladı. Düzeltmenin amacı, Güvenli Önyükleme güvenlik mekanizmasındaki ciddi bir güvenlik açığını gidermekti. 

Borsa'da düzeltme mi panik satışı mı? Borsa bu hafta neleri takip edecek?

Bazı uzmanlar borsada bugün kaydedilen düşüşün yeni yatırımcıların panik havasını zincirleme yayması olduğunu belirtirken bazı analistler ise sert yükselişler sonrasında gelen bir düzeltme hareketi olduğu görüşünü diye getirdi.

Promosyon tutarı düştü mü? Bakanlıktan promosyon açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, basına yansıyan haberlerle ilgili bir düzeltme açıklaması yaptı. Bakanlık, personele ödenen promosyon tutarının düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanlayarak hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Borsada en çok düşen ve en çok yükselen hisseler hangileri?

Borsada yarın nasıl bir seyir izlenecek? Düzeltme hareketi sürecek mi? Hangi veriler borsayı ve piyasaları etkileyecek. Bugün en çok hangi hisseler düştü? Hangi hisseler yükseldi?

İktidar dövize "gel gel" yapıyor Yeni varlık barışı duyuruldu

2022/Ağustos ayında 5.000.000 TL karşılığı döviz bildiriminde bulunan bir vatandaşın, aynı ay içerisinde bildirdiği bu tutarı 2.500.000 liraya düşürmek ya da 7.500.000 liraya çıkarmak istemesi halinde ilk bildirimine ilişkin düzeltme bildirimi vermesi gerekecektir.

Arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022!

Arsa payı hatalı ve eksik yazılmış olan kat mülkiyeti veya kat irtifakı sahipleri bir dilekçe ile arsa payı düzeltme davası açabiliyor. İşte arsa payı düzeltme davası dilekçesi 2022...

Altın fiyatları için dikkat çeken uyarı! Düzeltme yapılabilir!

Güvenli liman olması sebebiyle altın fiyatları üç ayın en yüksek seviyesini gördü. Fakat, uzmanlara göre çoğalan jeopolitik gerilimler, değerli metal olan altında sürdürülebilir bir teklifi getirecek. Peki uzmanlar gelişmeleri nasıl yorumluyor? Altın değerlenecek mi?

tokiden düzeltme Haberi

tokiden düzeltme

Gazetemizin 16 Şubat 2014 tarihli 6. sayfasında yayımlanan "Heyelan bölgesinde TOKİ yıkımı" başlıklı haberle ilgili olarak TOKİ bir düzeltme metni gönderdi. Haberde sol muhabirlerinin yıkım alanında görüştüğü kişilerin söylediklerine yer verilmiş ve "bölgenin heyelan bölgesi olduğu bilindiği halde TOKİ tarafından inşaat yapıldığının öne sürüldüğü" ifade edilmişti. TOKİ yolladığı düzeltmede "Haberde iddia edildiği üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Kağıthane'de devam eden bir inşaat projesi bulunmamaktadır. 

Kamuoyunun önyargılı ve gerçek dışı bilgilerle yanlış düşüncelere sevk edilmesinin doğru olmadığını düşünmekteyiz. Spekülatif amaçlı, kurumu yıpratmayı hedefleyen haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı. 

Riskli alanda gerçekleştirilen inşaat faaliyetlerinin TOKİ'ye değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu öğrenildi. 


Sol...