23 / 07 / 2024

TOKİye devri yapılması düşünülen 25 Kasım stadı

TOKİye devri yapılması düşünülen 25 Kasım stadı

Trakya Kent Konseyleri Birliği Genel Kurulu hafta sonu Uzunköprü’de yapıldı. Toplantıda TOKİ’ye devri yapılması düşünülen 25 Kasım stadı konuşuldu ve bu konuda yapılan çalışmalar anlatıldı...

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.

Yeşil Yapı çıkarılmış sermayesini artırıyor!

Yeşil Yapı'nın 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanında olmak koşuluyla, toplam 232 milyon 707 bin 815 TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılmasına karar verildi. 

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Isparta Atabey'de TOKİ projesi yapılması talebi TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy köyüne TOKİ projesi yapılması talebine ilişkin soru önergesi verdi. 

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi! 

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançlanın gelir vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor. 

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında en az 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet etmeleri şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması amaçlanıyor. 

TOKİye devri yapılması düşünülen 25 Kasım stadı Haberi

TOKİye devri yapılması düşünülen 25 Kasım stadı


Trakya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda saat 10.00 da başlayan toplantı sabah ve öğle olmak üzere iki oturumda gerçekleşti.

DEVLET DESTEK OLMALI

Sabah oturumunda Trakya’nın geleceği tartışıldı. Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Yar. Doç. Dr. Cemal Polat; Trakya planlama süreçlerinde zirai tercihlerin yazılması doğru olsa da uygulamalarının kötü olduğunu vurguladı. Trakya’da organik tarım bölgelerinin çok olduğunu belirterek; “Ancak 60-70 dönüm toprağı olan insanın organik tarıma yönelmesi imkânsızdır. Çünkü 1-2 yıl toprağını işlemeyip sadece organik tarıma hazırlayıcı gübre üreten bitkiler ekmelidir. Bunu yaptığında aç kalır. Bu nedenle organik tarım yapılmasını öneren devlet buna destek de olmalıdır”dedi.

HUKUKU YOK SAYIYORLAR

Trakya Platformu Hukuk Kurulu üyesi Av. Bülent Kaçar; planlama süreçlerini, planlama süreçlerinde yapılan bilinçli yanlışları açıkladığı konuşmasında, “iktidarlar hukuku kendilerine göre yönlendirebiliyor, o...