05 / 05 / 2024

Toplu konutun tarihi

Toplu konutun tarihi

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olan Akaretler Sıraevler'in restorasyonu devam ediyormuş. Net Holding tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları 2000 yılında tamamlanacak proje 35 milyon dolara mal olacakmış.

Berlin'de kira ve konut fiyatlarına ilişkin referandum yapıldı!

Berlin’de dün kira ve konut fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin referandum yapıldı. Referandumda seçmen kira fiyatlarındaki aşırı yükselişin engellenebilmesi için çok sayıda toplu konutun emlak şirketlerinden alınarak kamulaştırmasını oyladı. 

Gemlik'e yapılacak olan 338 dairelik toplu konutun temeli atıldı!

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi’nde yapacağı bin 400 konutlu, 7 bin kişilik mahalleli toplu konut projesinin 4. Etap 338 dairelik bölümünün temel atma töreni yapıldı.

TOKİ Konya Konutları hak sahipleri belirlendi!

TOKİ'nin Konya’da inşa ettiği 802 toplu konutun hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti.

Trabzon Tarihi Belediye Binası açıldı!

Toplu açılış töreni için Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meydan Parkı II. Etap Kentsel Yenileme Projesi ve bu kapsamda yeniden restore edilen tarihi Belediye binasını hizmete açtı.

Gaziantep Şehitkamil’de 360 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Gaziantep Şehitkamil’de inşa edilen 360 konutun hak sahipleri belirlendi.

TOKİ Afyonkarahisar 434 konutun kurası çekildi!

Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilen Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Mahallesi'ndeki alt gelir grubuna yönelik yapılan 434 konutun kurası çekildi.

Burdur Tefenni’de 141 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Burdur’un Tefenni İlçesi’nde hayata geçirilen 141 konutun kura çekimi yapıldı.

Isparta Keçiborlu’da 119 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’nde 119 konut inşa ediyor. Isparta Keçiborlu’da 119 konutun hak sahipleri belirlendi.

TOKİ Çorum Devane yeni kura tarihi 2017!

TOKİ Çorum Devane yeni kura tarihi 2017 belli oldu. Projede yer alan 140 adet konutun kura çekilişi 27 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017!

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017 belli oldu. 118 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Çorum Kargı'da son sözleşme tarihi bugün!

69 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Çorum Kargı'da son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

Bitlis’te 138 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bitlis’te inşaatları tamamlanma aşamasında olan projede toplam 138 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. K

TOKİ Aksaray Eskil 2. Etap son başvuru tarihi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Aksaray Eskil II. Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 5 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacak. TOKİ Aksaray Eskil 2. Etap son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Toplu konutun tarihi Haberi

Toplu konutun tarihi



Osmanlı'nın ilk toplu konutu


Net Holding bünyesinde kurulan Akarnet adlı şirket tarafından, 49 yıllığına Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan tarihi Akaretler Sıra Evleri'nin restorasyonu 2000 yılının sonunda tamamlanacak.


    Beşiktaş'tan Maçka'ya çıkarken Akaretler yokuşunun iki yanını kaplayan binalar, Akaretler Sıra Evleri. Bir tarafı restore edilmiş, bir tarafı ise şimdilik viran durumda olan binalar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına, gelirden verilecek yüzde karşılığı Net Holding tarafından kiralandı. Net Holding bünyesinde kurulan Akarnet adlı şirket de, Sıra Evleri'nin restorasyonu, daha sonra kiralanması ve akabinde ''Akarnet İşkonutları'' adıyla işletmesi işlerini üstlendi.


    Birinci derecede eski eser özelliği taşıyan evlerin en önemli özelliği Osmanlı...