11 / 05 / 2024

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması üyesi bir grup, Sirkeci-Halkalı hattının kapatılmasını protesto etti...

Türkiye'de en çok kiracı İstanbul'da!

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, ülkemizde yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı mega kent İstanbul'da bulunuyor. Artış gösteren inşaat maliyetleri sebebiyle konut almak giderek zorlaşırken, konut alamayanlar da arsaya yöneliyor.

Deprem konutları ne zaman teslim edilecek, son durum ne?

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarası sarılmaya devam ediyor. Birçok kent ve ilçeyi etkisi altına alan ve binlerce yapının yıkılmasına neden olan bölgede temelleri atılan kalıcı konutlardaki çalışmaların yüzde 75’i tamamlandı. 

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

DAP’tan İstanbul'un Kalbi Levent’te Yeni Dünyanın Örnek Yaşam Alanı!

DAP Gayrimenkul Geliştirme, İstanbul’un iş, yaşam, kültür-sanat ve finans dünyasının kalbi olarak bilinen Levent Bölgesi’nde şimdi de kent ve doğa ayrımını ortadan kaldıran, doğadan aldığı ilhamla, şehrin merkezinde ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle buluşturuyor… 

Şehitkamil Belediyesi iki arsa satacak! İhalesi 18 Temmuz'da!

Gaziantep İli Şehitkâmil Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil Batıkent ve Şehirgösteren'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların yüz ölçümleri 2 bin 285 metrekare ve 489 metrekare olarak açıklandı.

Deprem bölgesinde 345 çadır kent ve 305 konteyner kent kuruldu!

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, 345 çadır kent ve 305 konteyner kentin kurulduğunu açıkladı.

Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve kırsaldaki arazilerin verimli kullanılmasına yönelik çalıştay başlattı. 

Uğur Okulları'ndan Ankara'ya yeni kampüs!

Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, başkent Ankara Doğukent Kampüsü'nde de öğrencilerle buluşacak. 

ABD'de Kovid-19 salgını emlak fiyatlarını uçurdu!

ABD'nin New York şehrinde yaşayan binlerce kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle kenti terk ederken, başta New Jersey olmak üzere komşu kent ve eyaletlerde ev fiyatları hızla artışa geçti, kiralık ev bulmak ise zorlaştı.

İzmir Otogarı'nda beklenen dönüşüm başladı!

İzmirlilerin yıllar boyunca şikayet ettiği otogar için Büyükşehir çalışmalara başladı ve mimari tasarım yarışması başlattı. Bölgenin kent ve ülke ulaşımıyla bağı güçlendirilecek.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Konya gayrimenkul fuarına büyük ilgi!

Konya'da gerçekleştirilen Gayrimenkul, İnşaat, Kent ve Mobilya Fuarı büyük ilgi ve beğeni topladı. Fuar, “Yaşanabilir Kentler” sloganıyla 100’e yakın firmayı Konya’da buluşturdu.

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması Haberi

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması

Toplum Kent ve Çevre İçin Haydarpaşa Dayanışması üyesi bir grup, Sirkeci-Halkalı hattının kapatılmasını protesto etti. Sirkeci garı önünde saat 12.00'da toplana  grup üyeleri ulaşım hakkının engellenemeyeceği söyledi. Grup adına basın açıklamasını Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası İstanbul 1. No'lu Şube Başkanı Hasan Bektaş...