10 / 05 / 2024

Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi 2014

Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi 2014

6552 sayılı Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklar, yapılandırılarak ödenebiliyor. başvuruların belli bir süre içerisinde yapılması gerekiyor. İşte Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları için son başvuru tarihi...

Müzeyyen Şevkin: 18 il ve 80 ilçe deprem riski altında!

TBMM’de görüşülen torba yasa kapsamında gündeme gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Adana Milletvekili Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, nüfusunun yüzde 92’sinin deprem kuşağında olduğuna dikkat çekti.

İmar affında son durum ne?

Torba Yasa kapsamında getirilen imar affı düzenlemesinde son durum ne? Kanun ne zaman yürürlüğe girecek? İmar affı başvuruları ne zaman başlayacak?

Torba Yasa tam metni 2018!

7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun olan Torba Yasa yürürlüğe girdi. İşte Torba Yasa tam metni 2018..

Emlak vergileri için yeni karar!

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı, Torba Yasa kapsamında 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emlak vergileri için yeni karar verildi. 

Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getirecek olan Torba Yasa Tasarısı'nda emlak sektörüne yönelik düzenlemelerde yer alıyor. Peki, Torba Yasa Tasarısı neler getiriyor?

Emlak vergisi sınırı 2017!

TBMM'ye sunulan Torba Yasa kapsamında emlak vergisine sınırlama getiriliyor. İşte emlak vergisi sınırı 2017..

Emlak vergisi torba yasa maddesi 2017!

Birçok kanun ve kanun hükmünde kararnameye yeni düzenlemeler getiren Torba Tasarı kapsamında emlak vergisine dair esaslar da bulunuyor. İşte emlak vergisi torba yasa maddesi 2017..

Emlakta 4 maddede torba yasa düzenlemesi!

Maliye Bakanı Ağbal 'torba yasa' hakkında bilgi verdi. Bakan Ağbal, belediyelerin emlak vergisinde yaptığı aşırı artışlara karşı vatandaşı korumak için tavan uygulamasına geçileceğini belirtti.

Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri!

14 Nisan 2016 tarihinde TBMM'de kabul edilen Torba Yasa, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile İmar Kanunu'nda da yenilikler yapıldı. İşte Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri..

Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

10 soruda yeni Torba Yasa!

Torba kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Torba kanun kapsamında birçok düzenlemeler yapıldı. Peki, Torba Kanun hayatımıza neler getirecek? İşte 10 soruda yeni Torba Yasa...

İzmir Deniz Projesi kapsamında yapılan çalışmalar kaçak mı?

Büyükşehir Belediyesi İzmirdeniz Projesi kapsamında toplamı binlerce tonu bulan kaya parçalarını, Bakanlık onayı gelmeden, kaçak olarak sahil şeridine döktü. Uygulamayla yasa ve yönetmelikler yok sayıldı

Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği!

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. İşte Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği maddeleri 2016..

Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi 2014 Haberi

Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi 2014

Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6552 sayılı Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklar, yapılandırılarak ödenebiliyor. Kanunda yer alan 73. madde gereğince yapılandırılabilen vergiler arasında emlak ve çevre temizlik vergisi de bulunuyor.


Yapılandırma için başvuruların belli bir süre içerisinde yapılması gerekiyor. Af süresinin kaçırılması durumunda yapılandırma hakkı kaybediliyor.


Bu nedenle Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi nin kaçırılmaması gerekiyor. Torba Yasa kapsamında vergi yapılandırmaları son başvuru tarihi 30 Kasım 2014 olup, vergi mükelleflerinin bu tarihe kadar belediyeye müracaatta bulunmaları gerekiyor.


MADDE 73  

(1) Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince tahsil edilen;


a) 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu kapsamına giren;


1) 30/4/2014 tarihinden (bu tarih dâhil) önceki dönemlere, beyana dayanan vergilerde bu tarihe...