26 / 05 / 2024

torba yasadan hangi maddeler çıkarıldı

torba yasadan hangi maddeler çıkarıldı

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  

Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam müjdesi geliyor! Gözler 1 Ekim saat 14.00'te...

Emekliye ek zam için geri sayım başladı. Meclis'in açılmasıyla birlikte Torba yasadan SGK ve Bağ-Kur'lu emekliye ek zam masaya yatırılacak. İşte detaylar...

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

Kiralar en çok yüzde 19.39 artacak!

8 Ocak tarihinde çıkan torba yasadan itibaren kira artışı ÜFE yerine 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) göre belirleniyor. Peki açıklanan son verilerine göre kim ne kadar kira ödeyecek? İşte merak edilen detaylar...

Torba yasadan müteahhit ve belediyelere neler çıktı?

‘Torba’ yasa teklifi, mega projelerden KİT’lere, İller Bankası’ndan belediyelere kadar kritik değişiklikler öngörüyor.

Torba yasadan Kanal İstanbul çıktı!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın bugün açıkladığı ve içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin de olacağı torba yasanın içinde üç sürpriz madde daha yer alıyor.

Torba yasadan öne çıkanlar!

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 7103 sayılı Kanun, 27 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yasa ile birçok konuda değişiklikler ve yenilikler yapıldı. 

Torba Tasarı'da hangi düzenlemeler var?

Emlak sektörü başta olmak üzere birçok sektörle ilgili önemli düzenlemeler içeren "Torba Tasarının" görüşmelerine TBMM Genel Kurulunda yarın devam edilecek...

Hangi lojmanlar satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte lojman satışları başlayacak. Peki, hangi lojmanlar satılacak? Hangi lojmanlar satılamayacak?

Kamu arazisi tahsis edilen turizmcinin borcu 1 yıl ertelenecek!

TBMM’de cuma günü kabul edilen torba yasadan, turizmcilere destek çıktı. 2016 içinde kamu arazisi tahsis edilen turizm işletmelerinden tahsil edilmesi gereken kira, hasılat payı ve ecrimisil gibi bedellerin ödeme süresi 1 yıl ötelenecek.

Torba Kanun yürürlüğe girdi mi?

İmar Kanunu ile Kentsel Dönüşüm Kanunu dahil bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun olan Torba Kanun yürürlüğe girdi mi? Emlak piyasasında hangi değişiklikler yapıldı?

Torba yasanın kabul edilen maddeleri!

Torba Yasa tasarısı 2 Nisan'da kabul edildi. Hükümetin vaat ve eylemlerinin son bölümünü içeren Torba Yasa ile inşaat ve gayrimenkulle alakalı hangi maddeler kabul edildi? Torba yasanın kabul edilen maddeleri nelerdir?

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

torba yasadan hangi maddeler çıkarıldı Haberi

torba yasadan hangi maddeler çıkarıldı

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde tasarıdan çıkarıldı. Bu madde daha önce de Meclis'e gelen çeşitli torba tasarıların içine konmuş o dönemde de iptal edilmişti.

Ayrıca yapılan bir başka değişiklikle de İstanbul boğazı ve tarihi yarımadadaki kaçak yapılar imar affı kapsamı dışına çıkarıldı. Bu iki değişikliğin erken seçimlerde yaşanabilecek oy kaybı endişesi nedeniyle torbadan çıkarıldığı iddia...