28 / 04 / 2024

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı'nın bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. Olgun," Torbalı’da yaklaşık 300 müteahhit yılda yaklaşık 5 bin konut üretiyor." dedi.

Türkiye'deki çimento fiyatı dünyadan 30 dolar düşük!

Ege’de 1 metreküp hazır beton fiyatının 45 lira artışla 165 liraya çıkartılması çimentocular ile inşaatçıları birbirine düşürdü. Batıçim Türkiye’de çimento fiyatının dünyadan 30 dolar düşük olduğunu savundu.

Abdulvahap Olgun'dan çimento zammına tepki!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, zamda çimento fabrikalarını suçladı: Fiyat artışına bir anlam veremedim. Kararımız da kesin kararlıyız. Çimento kamyonlarını kesinlikle ilçeye sokmayız" dedi.

Ege ve Akdeniz'deki 6 çimento fabrikasına 70 milyon 913 bin lira ceza!

Rekabet Kanunu`nu ihlal ettikleri gerekçesiyle Ege ve Akdeniz Bölgesi`ndeki 6 çimento fabrikasına toplam 70 milyon 913 bin lira ceza kesildi. Torbalı Ticaret Odası`nın Başkanı Olgun, “Bu ceza bunlara az gelir” dedi.

Torbalı’daki firmalar beton alımı yapmama kararı aldı!

Geride bıraktığımız yılda gayrimenkullerdeki emsal artışlarını çok konuştuk. Yargı kararıyla Bayraklı Yeni Kent Merkezi ile Mavişehir projelerinin iptal edilmesi de oldukça geniş yankı buldu.

İnşaat ustası krizi çözülemiyor, fazla para değil, düzenli kazanç isteniyor!

İnşaat sektöründe son dönemde yaşanan işçi sorunu devam ederken, müteahhitler aylık 70 bin liraya çalıştıracak usta bulamadıklarını söylüyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın yaptığı yeni açıklama üzerine, Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memurluk mu inşaat işçiliği mi diye

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Adana Ticaret Odası açıkladı! TOKİ Adana'da inşaat için ‘fahiş’ fiyat uyguluyor...

Adana Ticaret Odası (ATO) Ayakkabıcılar Meslek Komitesi Başkanı Efgan Kumlu ve ATO Meclis Üyesi Ayhan Kaliç, yaptıkları açıklama kapsamında, TOKİ‘nin inşaat için ‘fahiş’ fiyat istediğini ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de altyapı ve yol konusunda destek vermekten kaçındığını kaydetti.

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan birçok esnaf kira desteğinden yararlanamadı!

Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına açıklamalarda bulunan Zorbey Çelik, kira desteğinin şartları arasında Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na kayıtlı olma şartı bulunduğunu belirtti.

Polatlı Ticaret OSB'de 26.9 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Polatlı Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, yol, içmesuyu, atıksu, yağmursuyu ve kamera sistemi inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini 26 milyon 969 bin 500 TL'ye ihale edecek.

Kocaeli Ticaret Odası'ndan konut alacaklara müjde!

Kocaeli Ticaret Odası, inşaat sektörünün canlanması ve vatandaşların uygun şartlarda konut sahibi olabilmesi için taşın altına elini koydu.  Ziraat Bankası ile imzalanan protokole göre KOTO üyesi müteahhit firmaların katkı payıyla vatandaşlar, yüzde 0,98 faizle konut sahibi olabilecek.

Nazilli Ticaret Odası imar barışını anlattı!

Nazilli Ticaret Odası’nın (NTO) ev sahipliğinde Bozdoğan Çayboyu Mahallesinde yapılan sektör toplantısında, mermer sektöründe faaliyet gösteren firmalara imar barışı konusu anlatıldı. 

Torbalı'da inşaat malzemelerine yapılan zamlara şikayet!

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren müteahhitler demir, çimento, beton gibi inşaat malzemelerine gelen zamları fahiş buldular ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) yetkililerine şikayet ettiler.

İzmir Torbalı'da 2017'de 6 bin 200 konut satıldı!

Torbalı Ticaret Odası'nın (TTO) araştırmasına göre Torbalı'da 2017'de 6 bin 200 konut satışı yapıldı. İlçede hemen hemen satılan her 10 konuttan 7'sini İzmirliler satın aldı..

İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Kentsel dönüşümün metropol ilçelerden imalatın civar ilçelere kaydırılması gerektiğini vurgulayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'deki ticaret haneler de kentsel dönüşümle yenilenmeli" diye açıklama yaptı.

Gaziantep'te yeni OSB ve ticaret merkezlerine ihtiyaç var!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep'te yeni OSB ve ticaret merkezlerine ihtiyaç olduğunu açıkladı.  

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun Haberi

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun

TRT Kent Radyo İzmir 'de Belma Şahaner'in konuğu olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı'nın bir cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. Olgun, ''İzmir’in Gebze’si olma yolunda ilerleyen bir Torbalı var. Vergi sıralamasında Türkiye’de 5. sırada ve ihracatta 63 ili geride bırakmış önemli bir sanayi, yatırım, ticaret ve tarım kenti haline geldi” diye konuştu.


Cazip kent Torbalı


Torbalı’nın gelişim süreci hakkında bilgi verir misiniz?


1990’lı yıllarda büyük firmaların Torbalı'ya gelmesiyle birlikte sanayileşme ve gelişme başladı.  Biz bu anlamda ‘cazip kent Torbalı’ diyerek yola çıktık. Türkiye’nin ilk duble yolu, ilk demiryolu ve zamanla bunun gibi ulaşım ağlarına kavuşması Torbalı’yı cazip kılmıştır. Bunların üstüne İZBAN’ın da gelmesiyle birlikte Torbalı bir cazibe merkezi haline geldi. Sanayiye dayalı arsa üretimleri yapıldı. Bugün ise İzmir’in Gebze’si olma...