01 / 05 / 2024

Torbalıda arsa fiyatları arttı

Torbalıda arsa fiyatları arttı

Torbalı'da arsa fiyatları artarken, Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı İZBAN köprüsünün yakınındaki 21 ev ve arsanın sahipleri mağdur olduklarını ifade etti.

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Son senelerde yaşanan ekonomik kriz pahalılık ile deprem korkusu İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış oldu. İstanbul'u terk edenlerin yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu şehirlerdeki arsa fiyatlarını da canlandırdı. Buna göre, Çanakkale'de 10 dönüm araziler bile 20 milyon TL'

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

İstanbul Belediyesi 16 Ocak 1929'da Beyoğlu'ndaki 2 adet arsayı satılığa çıkarmış. Peki, 1929 yılında Beyoğlu'nda arsa fiyatları ne kadardı?

Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta!

Dört mevsim yaşam için tasarlanan  Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Arriva Assos Terra Silva projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte Arriva Assos Terra Silva projesi ile ilgili detaylar...

Yalova’da konut fiyatları 2 kat artarken arsa ve arazi fiyatları ise düştü!

Son zamanlarda Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yeni ev almasını zorlaştırdı. Yalova’da konut fiyatları iki kat artarken, arsa ve arazilere talepte ise azalma yaşandı.

Yatırımcılar dikkat almayan pişman olacak! Arsa fiyatları 4 ayda 2 kat yükseldi!

Son günlerde sık sık gündeme gelen arsa fiyatları dur durak bilmiyor. Arsa fiyatlarının yaza doğru daha da yükselmesi bekleniyor.

İzmir Torbalı'da 14.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Torbalı Satış Memurluğu, İzmir Torbalı'da yer alan arsayı 14 milyon 669 bin 692 lira bedelle satışa çıkardı.

Arsa fiyatları tavan yaptı!

Koronavirüs salgını ile beraber müstakil ev anlayışının trend olması sonrasında arsa fiyatları ikiye katlandı. 2019-2021 döneminde arsa fiyatları İzmir’de yüzde 178, Muğla’da yüzde 143 arttı.

Arsa fiyatları en çok hangi şehirlerde arttı?

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de konut imarlı arsa fiyatları ortalama yüzde 60, arazi fiyatları da yüzde 120 arttı. Peki arsa fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Arsa fiyatları yüzde 85 arttı!

İnşaat malzemelerindeki fiyat artışı konut fiyatlarını da olumsuz bir şekilde etkilerken arsa fiyatları da arttı. Özellikle İstanbul'da bir senede arsa fiyatı tavan yapmış durumda. 

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.

Bodrum'da konut ve arsa fiyatları arttı!

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, Bodrum'da konut ve arsa fiyatlarının da artığını söyledi.

Antalya’da konut ve arsa fiyatları yatırımcıları şaşırttı!

Antalya’da hızla artan konut ve arsa fiyatları, uygun kredi fırsatından yararlanıp ev ve arsa almak isteyenleri şaşırttı. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, “Fiyatlar bir anda 2 kat arttı” diye konuştu.

Torbalıda arsa fiyatları arttı Haberi

Torbalıda arsa fiyatları arttı

Bölgede arsa bedelinin metrekaresi ortalama 2 bin lirayı aşarken, söz konusu kamulaştırmaların metrekaresi 936 liraya yapıldığı belirtildi. Arsası kamulaştırılan Hamit Karaca, 2013'te Aziz Kocaoğlu'nun ziyaretinde kendilerine söz verdiğini kaydederek, "Kocaoğlu bize, 'Merak etmeyin. Arsalarınızın hakkını katbekat alacaksınız. Sizi mağdur etmeyeceğiz'dedi. Bu mu bizim hakkımız? Arsalarımız değerinin çok altında satın alındı" diye konuştu. Şaban Özlü ise kamulaştırma sonucunda aldığı para ile yeni bir ev alabilmek bankadan kredi çekmek zorunda kaldığını söyledi. 


Sabah Egeli




Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Torbalı'da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 21 parselin bulunduğu alana değerinin çok altında bedel biçilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Birçok parsel sahibi ise yeni bir ev almak için yeterli parayı alamayınca ev sahibi olmak için kredi çekmek zorunda kaldı. 


Torbalı Mahallesi'nde, istasyonun karşısında...