07 / 05 / 2024

Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası temel atma töreni

Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası temel atma töreni

Türk-Japon ortaklığıyla Osmaniye’de kurulacak Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası 500 milyon dolarlık ithalatın önünü keserek, cari açığa merhem olacak..

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temeli 1937 yılında atılmış!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temel atma töreni 3 Nisan 1937 yılında atılmış.

Tosyalı Holding, küresel büyümesinde hız kesmiyor!

Tosyalı Holding, Türkiye’nin global çelik üreticisi olarak 3 kıtada sayıları 30’u bulan tesis ve yaklaşık 15 bin çalışanıyla küresel büyümesine devam ediyor.

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Tosyalı Holding'in İskenderun'daki 2.5 milyar dolarlık tesisinde sona yaklaşıldı!

Tosyalı Holding tarafından İskenderun'da inşa edilen 2,5 milyar dolarlık yassı çelik üretim fabrikasının büyük bölümü tamamlandı.

Tosyalı Holding'ten dünyanın en yeşil çelik üretimi!

Yıllık 6 milyon tonu aşan üretim rakamı ile global demir çelik sektöründe önemli marka olan Tosyalı Holding, DRI teknolojisi ile dünyanın en yeşil çeliğini üretti...

Çelik üretimiyle Avrupa'da lider olabiliriz!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Çelik üretimiyle Avrupa'da lider olabiliriz" dedi...

DÇT Demir Çelik Fabrikası yok olmanın eşiğinde!

İki kardeş arasındaki kavga, İstanbul Arnavutköy’deki 200 milyon lira cirolu DÇT Demir Çelik Fabrikası’nı yok olmanın eşiğine getirdi.

Tosyalı Holding’ten İskenderun 2’nci OSB'ye 1 milyar dolarlık yatırım!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı gelecek yatırımlarına dair açıklamalarda bulundu. Fuat Tosyalı, “İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yeni çelik yatırımı için kolları sıvadık. 1 milyar dolarlık bu yatırıma 2020’de başlayacağız” dedi...

Osmaniye'de 14.5 milyon TL'ye icradan satılık çelik fabrikası!

Osmaniye 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Osmaniye Toprakkale 105 ada, 1 parselde yer alan çelik fabrikasını 14 milyon 542 bin 509 TL'ye icradan satıyor...

Arçelik'in Çerkezköy'deki yeni fabrikası açıldı!

Arçelik'in Çerkezköy'de inşa ettiği elektronik fabrikası hizmete açıldı. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirilen yeni tesiste üretime başlanacak.

Tosyalı Holding Senegal'de fabrika kuracak!

Tosyalı Holding, Afrika kıtasında hayata geçireceği yeni demir çelik yatırımı için Senegal hükümeti ile iyi niyet anlaşması imzaladı. Proje ile Senegal'e yapılacak yatırımın ilk fazında kütükten inşaat demiri ve filmaşin üretimi gerçekleştirilecek. 

Arçelik'in akıllı fabrikasının inşası için kredi desteği!

Arçelik'in Romanya’daki iştiraki Arctic çatısı altında inşa edilen fabrikası için kredi desteği geldi. Firma, Avrupa Yatırım Bankası’yla (AYB) 68 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.  

Burdur'a Sporcu Fabrikası inşa edilecek!

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'da Sporcu Fabrikası kurulacağının bilgisini verdi. Özçelik " Gençlik Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzle görüşmeler yapmıştık" dedi.

Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası temel atma töreni Haberi

Tosyalı-Toyo Çelik fabrikası temel atma töreni

Türkiye’nin özel sektörde en büyük çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, Japon devi Toyo Kohan ile cari açığa merhem olacak yeni bir yatırımının temelini attı. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak tesis, 500 milyon dolarlık ithalatı ikame edecek.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Katma değerli ürünlere yönelmenin ısrarla vurgulandığı bir dönemde, Türkiye’nin ilk ileri teknoloji ve yüksek katma değerli yassı çeliğini üretmek için yola çıktık” dedi. 500 milyon dolarlık yatırımla kurulacak tesis, 20 ayda tamamlanacak. Tesisin yüzde 51’i Tosyalı Holding’in olurken, geri kalan yüzde 49’u ise Japon devi Toya Kohan’a ait olacak.


Bütün bölgeye ihracat

Tesiste üretilecek yüksek katma değerli yassı çeliğin otomotivden elektrikli ev aletlerine, bilişim ürünlerinden meşrubat kutularına kadar geniş bir yelpazede kullanılacağını anlatan Tosyalı, şunları söyledi:

“Avrupa’dan Kafkaslar’a, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya...