04 / 05 / 2024

Tozkoparan Mahallesi dönüşüm

Tozkoparan Mahallesi dönüşüm

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi.

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat'ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin merkezinde senelerdir çözüm bekleyen bir proje için daha düğmeye basıldı. Ege Mahallesi’nde hak sahiplerine teslim edilecek olan binaların yapımı için 2 Şubat Cuma günü temel atma töreni yapılacak.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde son dakika! Çatı davası görüldü! 

İstanbul Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm kapsamında mağdur olan vatandaşların davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişme ve Tozkoparan kentsel dönüşümdeki son durum...

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atıldı! 

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma ve Anahtar Teslim Töreni bugün yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde teslimler başladı! 

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) ve ALKAŞ tarafından düzenlenen MIPIM 2022 toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tozkoparan kentsel dönüşüm projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İstanbul'da tartışmalara neden olan Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde Danıştay tarafından riskli alan kararının iptali sonrasında söz konusu bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'rezerv (yeni) yapı alan' olarak değiştirildi. 

Tozkoparan Mahallesi sakinlerinin dönüşüm tepkisi!

İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sorunları devam ediyor. Günlerdir Tozkoparan Mahallesi'nde meydana gelen bu çilenin sebebi evlerinin ellerinden alınmak istenmesine itirazda bulunmaları. 

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

İstanbul Güngören ilçesinde bulunan Tozkoparan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Mağdur olduklarına dikkat çeken mahalleliler, elektrik, su ve doğalgazlarının kesilmemesi için gece gündüz nöbet tutuyor.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm krizi!

Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde yaşanan kentsel dönüşüm krizinde sona gelindi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projesinin durdurulduğu öğrenildi.

Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi Muvafakatnamesi yayınlandı!

İstanbul Güngören'de hayata geçen Tozkoporan Kentsel Dönüşüm Projesi için muvafakatname yayınlandı. 

Murat Kurum: Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesini 1,5 yıl içerisinde bitireceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni 1,5 yıl içerisinde bitireceklerini söyledi.

Güngören Tozkoparan Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Güngören Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı. Tozkoparan 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşme bedeli 59 milyon 765 bin 500 TL olarak belirtildi...

Tozkoparan Mahallesi dönüşüm Haberi

Tozkoparan Mahallesi dönüşüm

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan riskli binaların tahliyesiyle ilgili süreçle ilgili soru önergesi verdi. Yunus Emre, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Emre, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını bilgilerinize sunarım" diye konuştu. 

Emre, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"İstanbul Güngören İlçesi Tozkoparan Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, binalarının yıkılmasını istemeyen mahalle sakinlerinin su, elektrik ve doğalgazlarının kesildiğine dair haberler yazılı ve görsel basına konu edilmiştir.  Bakanlar Kurulu'nun 2013 yılında “riskli alan" ilan ederek kentsel dönüşüm kapsamına aldığı Tozkoparan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istemelerine rağmen hazırlanan projede hak ve menfaatlerinin gözardı edildiğini dile getirmektedir. Bu nedenle proje hakkında Çevre ve...