28 / 04 / 2024

Trampa için gereken belgeler

Trampa için gereken belgeler

Tapuda trampa, bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, trampa nedir nasıl yapılır? Tapuda trampa için hangi belgeler gerekli?

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Asgari ücretlinin Samsung Galaxy S23 Ultra alması için ne kadar çalışması gerek? Samsung Galaxy S23 Ultra, lüks mü?

Türkiye'de asgari ücretle geçinen bir bireyin, Samsung Galaxy S23 Ultra'yı satın alabilmesi için aylarca çalışması gerekiyor. İşte amiral gemisi telefonun farklı versiyonlarını alabilmek için gereken süreler...

Sağlık Bakanlığı temizlik görevlisinde yedek atama yapacak! İşte yedek atama için şartlar

Sağlık Bakanlığı'nın personel alımına ilişkin duyuru yayınlandı. Bu önemli ilanın ardından, yedek adayların atanmasına dair bir duyuru da gerçekleştirildi. İlgili başvuru için gereken belgelerin detayları ise duyuruda belirtildi.

Bayram harçlığı almak isteyenlere başvuru açıklandı! İşte bayram harçlığı için başvuru yöntemi!

Ramazan Bayramı yaklaşırken, insanlar bayram harçlıklarını alabilecekleri kurumları araştırmaya başladı. Bayram harçlığı almak için gereken detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Halkbank SMS atana 800 TL veriyor! Bu bomba fırsat için yapmanız gereken çok basit!

Halkbank başlattığı kampanya kapsamında sadece bir SMS ile 800 TL kazanmayı mümkün kılıyor! Detaylara göre, kampanya katılmak için gereken tek şey bir SMS göndermek. Gönderilen SMS sonrasında ise hemen hesaplara 800 TL yatırılıyor.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Dikkat! Bakanlık harekete geçti! ‘Efsane Cuma' kampanyaları için önemli uyarı! 

Ticaret Bakanlığı, "Efsane Cuma İndirimleri" kampanyalarına için önemli bir uyarıda bulundu. Elektronik satış platformlarına yönelik hazırlanan kılavuzda, indirimlerde uyulması gereken kurallar belirtildi. İşte o kurallar ve diğer detaylar...

Bir asgari ücretli ev alabilmek için kaç yıl çalışmalı? 2+1 evlerin fiyatları ne kadar yükseldi? Ev alacaklar dikkat!

BETAM, asgari ücretlinin 2+1, 90 metrekarelik bir ev sahibi olabilmesi için birikim yapması gereken süreyi belirledi. Peki asgari ücret ile kaç yılda konut sahibi olunur? Konut fiyatlarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Apple’da çalışmak için gereken 4 kriter!

Apple CEO'su Tim Cook, çalışanlarda olması gereken 4 önemli özelliği açıkladı! İşte detaylar...

Trampa için gereken belgeler Haberi

Trampa için gereken belgeler

Trampa nedir nasıl yapılır?

Trampa başka bir deyişle takas olarak karşımıza çıkıyor. Yani bir taşınır ya da taşınmaz malın veya mülkün başka bir mal veya mülk ile değiştirilmesi işlemi olarak biliniyor. 


Trampada değiştirilecek olan malların veya mülklerin değer bakımından birbirine eşit olması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.  Eğer trampa yapılacak olan mülk sahibi ile anlaşılırsa aradaki bu değer farkı para olarak yapılan ödeme ile eşit duruma getirilebiliyor. 


İki taşınmazın trampa yapılabilmesi için ikisinin de aynı yerleşim bölgesinde olması da gerekmiyor. Trampa yapılabilmesi için de tapu sicil müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor.  Tapu sicil müdürlüğünden trampa için istenen bazı belgeler ise şunlardır;


Tapu trampa işlemi için istenen belgeler!

1) Tapu senetleri yada tapu bilgilerini gösterir belge.

2) Trampa yapacak maliklerin (Yetkili temsilcilerinin vekaletname asıllar), nüfus cüzdanı asılları veya...