06 / 05 / 2024

TRLibor endeksli tahvil ihracı

TRLibor endeksli tahvil ihracı

Ak Yatırım açıklamasına göre, Rönesans Holding'in Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği TRLibor endeksli, 3 yıl vadeli, 200 milyon TL’lik tahvil ihracı bugün başarıyla tamamlandı.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

ABD 1 hafta içerisinde 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi yapacak! Gözler bu satışa çevrildi!

ABD Hazinesi perşembe gününe kadar 3 ihalede toplam 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Analistler, bu ihalelerde oluşacak tahvil faizlerinin piyasalar üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

Yatırımcıların yeni gözdesi altın ve dolara endeksli kripto paralar

Dolar ve altının hızlı yükselişi sonrası alım satım işlemlerinde makas farkı açıldı. Bu gelişmelerin ardından yatırımcılar altın ve dolara endeksli kripto paralara yöneldi. 

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti.

Gelire endeksli senet nedir? GES nedir?

GES nedir? Gelire endeksli senet nedir? soruları şu sıralarda sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte gelire endeksli senet hakkında merak edilenler!

Vakıfbank, Gelire Endeksli Senetler için talep topluyor! 22 Haziran'da sona erecek!

VakıfBank, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senetleri (GES) için talep toplama sürecini başlattı. 22 Haziran atrihine kadar sürecek talep toplama için asgari miktar 1.000 lira olarak açıklandı.

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

Gelire endeksli senetlerde talep toplama tarihi asgari tutar açıklandı! 3 bankadan alınacak

Hükümet yatırımcının dolardan ziyade Türk lirasına yönelmesini sağlamak için Kur Korumalı Mevduatın ardından yeni bir enstrüman açıkladı. Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi ihraç edilecek. Talep toplama tarihleri ve asgari tutar miktarı açıkladı.

Gelire Endeksli Senet nedir ne zaman uygulanmaya başlayacak! Getirisi nasıl hesaplanacak?

Gelire Endeksli Senet Nedir, hükümetin açıkladığı gelire endeksli senet uygulaması ne zaman uygulanmaya başlanacak. GES'le ilgili tüm merak edilenler haberimizde...GES'ler getirileri güçlü olan KİT'lerin gelirlerine endeksli olacak. İşte detaylar...

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için 2 farklı fiyat verdi! İşler bu kez biraz daha karışık

Altının gramı 970'li liraları gördü. Açıklanan resmi rakamlara göre, altın 2 gün gibi kısa bir sürede bile 5 liralık bir yükseliş gösterdi. Peki yatırımcıların gözdesi altının yükselişi devam edecek mi? Enflasyona endeksli tahvil piyasaya sürülecek mi? İşte İslam Memiş'in açıklamaları...

TRLibor endeksli tahvil ihracı Haberi

TRLibor endeksli tahvil ihracı

200 milyon TL’lik ihracın 100 milyon TL’lik kısmı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından alındı. Ak Yatırım, Rönesans Holding'in,Türkiye'de ilk kez ihraç edilen TRLibor endeksli tahvil ihracına aracılık etti.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Rönesans Holding’in Türkiye’de ilk kez ihraç edilen TRLibor endeksli tahvil ihracına aracılık etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Erdoğmuş, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen TRLibor’a endeksli ve 3 yıllık bir vadeye sahip kağıdın, özel sektör borçlanma aracı piyasasının gelişimi ve kurumsal yatırımcıların özel sektör tahvillerine gösterdiği ilgiyi artırmak için önemli bir adım olduğunu da...