08 / 05 / 2024

Trump Üniversitesi davasını kim kazandı

Trump Üniversitesi davasını kim kazandı

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, emlak sektöründe eğitim programları sunan Trump Üniversitesi'nin eski öğrencilerinin kendilerine vaat edilen eğitimi almadıkları gerekçesiyle açtıkları davalarda uzlaşmaya gitti.

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira tespit davasında bunlara dikkat! Haklarınızı kaybetmeyin!

Avukat Mehmet Ali Keser, kira tespit davasını, davanın şartlarını ve ev sahibi ile kiracıların bilmesi gerekenleri açıkladı. İşte Mehmet Ali Keser'in o açıklamaları...

Kira tespit davası ne zaman açılır? Kira tespit davasının şartları nelerdir?

Kira tespit davası, kira bedelinin günün şartlarına uyarlanması için açılırken, bu davayı açabilmek için belirli zaman ve koşullar belirlenmiştir. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır, şartları nelerdir? İşte, kira tespit davası hakkında bilinmesi gerekenler…

Ortaklığın giderilmesi davasında tedbir talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı.

İzmir'deki Doğanlar Apartmanı davasının görülmesine başlandı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binalar arasında yer alan Doğanlar Apartmanı'nın davasının görülmesine başlandı.

Seçkin Piriler tapu davasını kazandı!

Seçkin Piriler’in üç yıl önce boşandığı Duman grubunun solisti Kaan Tangöze’ye açtığı tapu davasını kazandı.

Donald Trump mal varlığını fazla göstererek 2 milyar dolar kredi çekmiş!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, emlak işi yaptığı dönemde mal varlığını fazla göstererek Deutsche Bank'tan 2 milyar dolar kredi çektiği belirtildi...

Yapı Kredi Koray GYO Ankara-Ankara Projesi davasını kazandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaptığı açıklamada Yapı Ankara-Ankara Projesi davasını kazandığını açıkladı.

Akiş GYO genel kurul kararının iptali davası ne durumda?

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasında Mahkemece, davacının davasının aktif husumet yokluğu nedeniyle reddine karar verdi...

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

Akiş GYO sorumluluk davasının duruşması 21 Kasım'da!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan sorumluluk davasının bir sonraki duruşması 21 Kasım'da yapılacak...

Akmerkez GYO davasının temyiz reddi onandı!

Akmerkez GYO'nun 2013 yılı genel kurul gündemine ait bazı maddelerin iptali için açılan davasında temyiz itirazları reddedildi ve kararının onandı.

Trump Üniversitesi davasını kim kazandı Haberi

Trump Üniversitesi davasını kim kazandı

ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump, emlak sektöründe eğitim programları sunan Trump Üniversitesi'nin eski öğrencilerinin kendilerine vaat edilen eğitimi almadıkları gerekçesiyle açtıkları davalarda uzlaşmaya gitti. Trump, davacılara 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.


Resmi olarak üniversite statüsü olmayan, emlak alanında eğitim programları sunan Trump Üniversitesi, 2005-2010 yılları arasında faaliyet göstermişti.


Uzlaşma kararı, New York Başsavcısı Eric Schneiderman tarafından kamuoyuna açıklandı.

Trump daha önce toplu davalarda uzlaşmaya gitmeyeceğini söylemişti.


Eski öğrenciler, kendilerine emlak sektörüyle ilgili 'gizli bilgiler' edinmeleri vaadi üzerine üniversiteye kayıt yaptırıp 35 milyon dolar ödemede bulunduklarını ancak kendilerine vaat edilen eğitimin verilmediğini belirterek dava açmışlardı.


Bu nedenle Trump aleyhinde üç ayrı dava açılmıştı. Schneiderman Trump'ın ödeme kararının mağdurlar için 'çok büyük bir zafer' olduğunu söyledi.


Trump'ın avukatı Daniel Petrocelli ise müvekkilinin sonuçtan memnun olduğunu...