16 / 05 / 2024

tubitak balıkesir Bilim Merkezi

tubitak balıkesir Bilim Merkezi

TÜBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Balıkesir'de yaklaşık 40 milyon lira maliyetli Bilim Merkezi kurulacak. Türkiye'de alanında 6'ncısı olacak tesisin binasını belediye, iç donanımını TÜBİTAK yapacak

Balıkesir Teknokent'in temeli atıldı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de Teknokent ve S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin temelini attı.

Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek. Çamlık Rekreasyon Alanı'na kurulacak olan Bilim Merkezi için 40 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Balıkesir Bilim Merkezi için Tubitak-Büyükşehir protokol imzaladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan ve inşa çalışmaları başlayan Çamlık Rekreasyon Alanı’na kurulacak olan Bilim Merkezi için TÜBİTAK ile ön protokol imzaları atıldı.

Balıkesir Bilim Merkezi için imzalar atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un vizyon projeleri arasında yer alan bilim merkezi için imzalar atıldı.

Balıkesir Dursunbey OSB imar planı onaylandı!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Balıkesir Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi imar planını onayladı. 969 dönümlük alan Dursunbey OSB'ye devredildi.

Balıkesir ve Ordu'daki OSB'ler 5 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Son dönemde Balıkesir ve Ordu'da kurulan OSB'ler, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak" dedi.

Alimar Jeneratör yeni fabrikasını Balıkesir OSB'de açtı!

Alimar Jeneratör'ün Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern fabrikasının açılışı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katıldığı törenle yapıldı.

Balıkesir'de 200 milyon liralık 4 fabrika açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Balıkesir’de 200 milyon liralık 4 fabrikanın açılışını yaptı. Türkiye’nin her şeye rağmen büyüdüğünü söyleyen Bakan Özlü, “Bu yıl da inşallah beklenenin üzerinde bir büyüme olur” diye konuştu

Balıkesir'e Bilim Merkezi kuruluyor!

Her biri için en az 10 milyon lira kaynak ayrılan bilim merkezlerinin 6'ncısı Balıkesir'de kuruluyor. İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesi'nin TÜBİTAK'a henüz merkez yeri bile göstermediği belirtildi.

Balıkesir'de Bilim Merkezi protokolü imzalandı!

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında 'Balıkesir İli Zemin Sınıflama ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi' ve 'Balıkesir Bilim Merkezi'nin protokolleri imzalandı.

Balıkesir'e 40 milyon liralık Bilim Merkezi!

Balıkesir Çamlık'ta yapılması planlanan 'Bilim Merkezi' için TÜBİTAK ile ön protokol imzalandı. Başuzman Doç. Dr. Ekrem Zor, projedeki asıl amacın deprem güvenliği yerleşimi ve deprem zararlarının azaltılması olduğunu söyledi

Balıkesir'e 40 milyon liralık Bilim Merkezi kurulacak!

TÜBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Balıkesir'de yaklaşık 40 milyon lira maliyetli Bilim Merkezi kurulacak. Türkiye'de alanında 6'ncısı olacak tesisin binasını belediye, iç donanımını TÜBİTAK yapacak

Mahir Alkan: Balıkesir teknokent ile bilimin yeni merkezi olacak!

Balıkesir Üniversitesi ile Bilim ve Sanayi Bakanlığı işbirliğinde kurulacak 'teknokent' çalışmaları hakkında bilgi veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, kuruluşta sona geldiklerini belirtti.

tubitak balıkesir Bilim Merkezi Haberi

tubitak balıkesir Bilim Merkezi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıkesir'de Türkiye'nin 6'ncı Bilim Merkezi inşa edilecek.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK ile Balıkesir Bilim Merkezi yapımı ile Sismik Sınıf ve Sismik Değerlendirme Haritası protokollerini imzaladıklarını söyledi.


Türkiye'deki 6'ncı Bilim Merkezinin Balıkesir'de kurulacağını belirten Uğur, Çamlık bölgesinde inşa edilecek tesis için TÜBİTAK'ın 20 milyon liralık bir bütçe ayırdığını anlattı.


Bilim Merkezinin inşaatıyla ilgili yatırımları Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin üstlendiğini aktaran Uğur, "Bunun için belediye olarak biz de yaklaşık 20 milyon liralık bütçe ayırdık. İçiyle ilgili donanımı da TÜBİTAK, 20 milyon liralık bütçeyle yapacak. Yani 40 milyon lirayı bulan bir bilim yatırımı" dedi.


Uğur, Balıkesir'in adeta bir yatırım cennetine dönüştüğünü vurguladı.


"Geleceğin İstanbul'u Balıkesir" şeklinde değerlendirmeler yapıldığını...