20 / 11 / 2024

TÜBİTAK iznik çinisi

TÜBİTAK iznik çinisi

TÜBİTAK, Osmanlı mimarisinin ve geleneksel el sanatlarının en önemli unsurlarından İznik çinilerini, bin yıllık lüster tekniği ile nanoteknoloji kullanarak, daha parlak ve canlı hale getirdi.

27 kamu kurumu toplam 31 bin 883 personel alımı yapacağını duyurdu!

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanlar ile, 27 kamu kurumu toplam 31.883 personel alımı yapacağını duyurdu. Alım yapılacak olan kurumlar 5 bakanlık, 13 belediye, Yargıtay, Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı, İnönü Üniversitesi, MSÜ, YTB, TÜBİTAK, SPK ve BDDK bulunuyor.

TÜBİTAK 393 personel alımı yapacağını duyurdu! 

TÜBİTAK bünyesinde görevlendirilmek üzere, 393 kısmi süreli proje personeli istihdam edileceği duyuruldu. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu için başvuru şartları neler?

TÜBİTAK 29 personel alımı yapacağını duyurdu!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 29 personel alımı yapacağını ve istihdam edeceğini açıkladı. TÜBİTAK bünyesinde görev yapmak üzere teknik ve destek personeli ile AR-GE destek teknisyenleri alımı yapılacağı duyuruldu.

TÜBİTAK personel alımı yapacak! Hangi kadrolara kaç kişi alınacak?

TÜBİTAK tarafından 38 personel alımı yapılacağı açıklandı. Hangi kadrolara alım yapılacak? Adaylarda aranan nitelikler neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

TÜBİTAK BİLGEM 236 personel alacağını duyurdu!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) BİLGEM 236 personel alımı yapacağını açıkladı. Bu süreçte başvuru nitelikleri neler ve kimler başvuru yapabilecek?

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

TÜBİTAK'a sunulan deprem raporunda korkutan sonuç: Binalarda etriye demirleri eksik..

6 Şubat depremlerinden sonra 6 inşaat mühendisi akademisyen Hatay'a giderek yıkılan ve hasar alan yaklaşık 200 binayı inceledi. İnceleme sonuçlarını TÜBİTAK'a gönderen mühendislerin açıklamaları ihmalsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Devlet memuru olmak isteyenlere müjde: 3 kamu kuruluşuna 1360 personel alınacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda görev yapmak üzere 1360 kişi istihdam edilecek. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Bakan Kacır'dan TÜBİTAK bursu müjdesi: Aylık 90 bin liraya yükseltildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK bursunun 46 bin 310 liradan 90 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. İşte detaylar...

TÜBİTAK personel alımı yapıyor! Başvuru ayrıntıları tek tek paylaşıldı! İşte personel alımına ilişkin merak edilenler...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 214 kısmi süreli personel alacağını açıkladı. Peki, TÜBİTAK kısmi personel alımı için başvurular ne zaman sona erecek? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak?

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Bakan duyurdu! Burs alanlara müjde, zam geldi! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarının, 2023 yılında ikinci kez arttırıldığını belirtti. İşte yeni ödemeler, başvuru şartları ve tarihi...

TÜBİTAK iznik çinisi Haberi

TÜBİTAK iznik çinisi

Ünü ülke sınırları aşan ve bileşimindeki yüksek oranda kuvars nedeniyle "üretilmesi imkansız seramik" olarak tanınan İznik çinilerinin yeniden canlandırılması amacıyla Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) MAM Malzeme Enstitüsü ile İznik Eğitim ve Öğretim Vakfı, 1990'lı yıllardan bu yana ortak projeler gerçekleştiriyor.


Son olarak hayata geçirilen 2010 yılında başlayan ve TÜBİTAK ARDEB 1001 Programınca desteklenen "Nanobilim ve İleri Nano-Yapılı Malzeme Sistemleriyle İznik Çinileri Kültür Mirasımızın 21. Yüzyıla Taşınması Projesi" başarıyla tamamlandı. 9. yüzyılda kullanılan ve tarihin ilk nanoteknoloji uygulaması olarak bilinen "lüster" yöntemi TÜBİTAK araştırmacılarının çalışmalarıyla İznik çinisinde hayat buldu.


Seramik üzerine renkli yüzey efekti veren dekorasyon tabakası ve yanardöner metalik ışıltı sağlayan yöntemle İznik çinilerinin ürün performanslarının iyileştirilmesi sağlandı.


Projede dört katmandan oluşan İznik çinilerinin astar ve sır tabakasında kullanılan...