30 / 04 / 2024

TÜÇEV çevre alanında kitap

TÜÇEV çevre alanında kitap

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı akademisyenlere yönelik çalışma başlattı. Bakanlık çevre alanında eserlerin artmasını için çevre alanında kitap yazacak olan akademisyenlere maddi destek sağlayacak.

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteriyorlardı. Gıda markası iflasını verdi. Dükkanlarını boş görürseniz dikkat

Türkiye'de gıda alanında faaliyet gösteren bir marka, iflasını verdi. Dükkanlarını gidip boş görürseniz şaşırmamanız gerekiyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Cunda Adası'nda SİT alanında başlayan inşaat meclis gündeminde!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda bir SİT alanında başlayan inşaat meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi yasalaştı!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi yasalaştı.

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Defne Samyeli ve ev sahibi arasında kira gerilimi: Kirayı ödüyorsa dekontu nerede?

8 senedir Kemerburgaz’daki Pasifik Villaları’nda oturan Defne Samyeli, “1.5 yıldır kira ödemiyor” diyen ev sahibi Yusuf Araz’a 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Ev sahibi Araz, "Kirayı ödüyorsa dekontu nerede" dedi.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.

Isparta Eğirdir'de tarım alanında TOKİ konutları yapılacağı iddiası mecliste!

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tasarrufundaki tarım alanında TOKİ tarafından toplu konut yapılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkeler hangileri?

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkelere 2019'da 111,2 milyar dolarlık dış satım yapılırken, bu rakam toplam ihracatın yaklaşık yüzde 65'ine karşılık geldi.

Türkiye ve Azerbaycan arasında çevre ve şehircilik alanında iş birliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Azerbaycan Devlet Emlak Komitesi Başkanı Hasanov'u kabul etti. Bakan Kurum, "Çevre ve şehircilik alanında da diğer alanlarda olduğu gibi iki ülkedeki iş birliğini çok daha yukarıya çekecek çalışmaları yapma kararı aldık" dedi...

TÜÇEV çevre alanında kitap Haberi

TÜÇEV çevre alanında kitap

Türkiye genelinde üniversitelerde görev yapan Yardımcı Doçentlerden bakanlığın belirlemiş olduğu konular üzerine kitap yazacak olanlara, telif hakları konusunda maddi destek sağlanacak.


Bakanlık çevre alanında eserlerin artmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına başladı.


Bakan İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda harekete geçen TÜÇEV çevre alanında kitap yazacak olan akademisyenlere maddi destek sağlayacak.


Bakanlığın çevre alanında belirlemiş olduğu konular üzerine eser yazacak olan Yardımcı Doçentlerden telif hakları TÜÇEV tarafından satın alınacak. Telif hakkı alınan eserleri TÜÇEV ücretsiz olarak üniversitelere ve kütüphanelere dağıtacak. Bu sayede eserlerin daha çok insanımıza ulaşması sağlanmış olacak. Başvurular TÜÇEV'in web sayfası ( www.tucev.org ) üzerinden gerçekleştirilecek. Son başvuru ise 30 Mayıs...